Logo

Έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στην Ελβετία



 
 

ElvetiaΑίτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση για την καταγγελία του ελληνικής καταγωγής Ελβετού Βουλευτή, Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι οι λογαριασμοί των Ελλήνων στην Ελβετία δεν ανοίγουν, αφού περιλαμβάνονται και ονόματα ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με την αίτηση των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο ελληνικής καταγωγής κ. Ζησιάδης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα («Έρευνα» του Παύλου Τσίμα) ότι από το 2005 υπάρχει πρόταση των Ελβετικών αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση για να υπογραφεί συμφωνία για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Ζησιάδης, υπάρχουν «συμφέροντα» που δεν θέλουν «να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί» και αυτό «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία»

Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον κ. Πετσάλνικο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα.

Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά και να ερευνηθεί η υπόθεση, ώστε να εξακριβωθούν «τα ονόματα των βουλευτών της Ελλάδας που διαθέτουν κατά τρόπο παράνομο, επιλήψιμο ή αδιαφανή, χρηματικά ποσά σε καταθέσεις ελβετικών τραπεζών».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Φορολογική συμφωνία Ελλάδος – Ελβετίας για καταθέσεις Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες

Την Κυριακή 16-11-2011 σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Παύλου Τσίμα με τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ», η οποία τυγχάνει υψηλών ποσοστών τηλεθέασης περιήλθε σε γνώση εκατομμυρίων Ελλήνων δήλωση του Βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, η οποία κατά λέξη έχει ως εξής:

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην Υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι γυρεύει η Ελβετία. Γυρεύει να φέρει όλα τα χρήματα από την Ελλάδα στην Ελβετία; Είναι αυτός ο στόχος της;».

ΤΣΙΜΑΣ: «Η απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας τον άφησε άφωνο. Η Ελβετία του απάντησε ότι έχει προτείνει από το 2005 στην Ελληνική Κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις 6 χρόνια τώρα κωφεύουν».

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «......Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί Βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Προς επιβεβαίωση σας επισυνάπτω και αντίγραφο της εν λόγω εκπομπής.

Επειδή, από την δημόσια δήλωση του Ελβετού Βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη προκύπτει με σαφήνεια, ότι από το έτος 2005 οι αρμόδιες Ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην Ελληνική Κυβέρνηση σύναψη φορολογικής σύμβασης για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς.

Ενόψει των προηγουμένων, παρακαλούμε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών Αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα, αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε Ελβετικές Τράπεζες.

Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2011 από directNEWS.gr πηγή:tsantiri.gr


Τελευταίες Ειδήσεις