Logo

Πρόγραμμα παρακολούθησης των social media αναπτύσσει το FBI



 
 

toptweets_27-1-2012Το FBI επιχειρεί να αναπτύξει λογισμικό, το οποίο θα "σαρώνει" τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, προκειμένου να ανιχνεύσει τρομοκρατικές απειλές.

Το κέντρο στρατηγικής πληροφόρησης και επιχειρήσεων του FBI ανακοίνωσε μέσω του διαδικτύου, ότι αναζητεί προτάσεις για σχετικές εφαρμογές, προκαλώντας την αντίδραση των υπερασπιστών του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση – προκήρυξη, "τα social media έχουν γίνει πρωταρχική πηγή πληροφόρησης, επειδή έχουν γίνει η πρώτη αντίδραση στα γεγονότα και πρωταρχικός μηχανισμός προειδοποίησης για την εξέλιξη καταστάσεων".

Η επιθυμητή εφαρμογή, θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:

-Να παρέχει αυτοματοποιημένη αναζήτηση των κοινωνικών δικτύων, περιλαμβανομένου του Facebook και του Twitter.

-Να επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν λέξεις κλειδιά για την έρευνά τους.

-Να εμφανίζει διαφορετικά επίπεδα συναγερμού σε χάρτες, π.χ. με τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων, ανάλογα με την απειλή. Το Google Maps 3D και το Yahoo Maps αναφέρονται ως "προτιμώμενοι" χάρτες.

-Να συνθέτει μεγάλο εύρος πληροφοριών για την τρομοκρατία, τόσο σε εγχώριο (ΗΠΑ) όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Να μεταφράζει αυτόματα ξενόγλωσσα μηνύματα στα αγγλικά

"Οι χρήστες καταργούν μόνοι τους το απόρρητο"

Το FBI εξέδωσε την πρόσκλησή του τρεις εβδομάδες αφότου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δημοσίευσε αναφορά για τις επιπλοκές στο απόρρητο από την παρακολούθηση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην αναφορά αυτή δικαιολογείται η χρήση των πληροφοριών που οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων αναρτούν μόνοι τους, χωρίς να έχουν επιλέξει να τις εντάξουν στις ρυθμίσεις απορρήτου.

"Οι πληροφορίες που αναρτώνται στα social media είναι δημοσίως προσβάσιμες και εθελοντικά παρεχόμενες. Έτσι, η δυνατότητα να μην δίνονται αυτές οι πληροφορίες, υπάρχει πριν από τη δημοσίευσή τους από τον χρήστη", αναφέρει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις