Logo

Αποζημίωση από την Honda για παραπλανητική διαφήμιση του Civic



 
 

honda_2-2-2012Μια γυναίκα στη Ν. Καλιφόρνια που είχε αγοράσει το υβριδικό Civic της Honda...

κέρδισε αγωγή αποζημίωσης κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την οποία υποστήριζε, ότι το αυτοκίνητο δεν είχε χαμηλή κατανάλωση όπως διαφημιζόταν.

Ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες επιδίκασε στην Χέδερ Πίτερς αποζημίωση 9.867 δολαρίων – αρκετά μεγαλύτερη από τις 2.000 δολάρια αυτή που προσέφερε η εταιρεία για να επιτύχει συμβιβασμό.

"Στην καλύτερη περίπτωση, η Honda γνώριζε κατά τον χρόνο που η Πίτερς αγόρασε το αυτοκίνητο, ότι η ανταπόκρισή του στη διαφημιζόμενη οικονομική κατανάλωση ήταν προβληματική", αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Η Honda σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο, η Πίτερς, πρώην δικηγόρος, ξεκινάει εκστρατεία εναντίον της εταιρείας.

Σκοπεύει, όπως δήλωσε, να ανανεώσει την άδειά της για να εκπροσωπήσει και άλλους ιδιοκτήτες Honda που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα με εκείνη, ενώ ίδρυσε και μια ιστοσελίδα (DontSettleWithHonda.org) στην οποία δίνει συμβουλές και καλεί τους ενδιαφερόμενους να μην δέχονται τις προσφορές συμβιβασμού.

Η δικαστική απόφαση επικαλείται μια μακρά λίστα με παραπλανητικά σημεία, που όπως λέει, σωστά αναγνώρισε η ενάγουσα. Μεταξύ τους, ισχυρισμοί της εταιρείας, ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί "απίστευτα λίγα καύσιμα", "παρέχει μεγάλη ιπποδύναμη, ενώ με μικρή κατανάλωση καυσίμων" και "εξοικονομεί αρκετά χρήματα σε καύσιμα, μέχρι 50 μίλια ανά γαλόνι μέσα στην πόλη".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-2-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις