Για τις 18 Μαΐου αναβλήθηκε τελικά η δίκη για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου...
στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που άρχισε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.
Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο δεν απήγγειλε κατηγορίες στους κατηγορούμενους, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι, υπό τον όρο της υπογραφής εγγυητικής επιστολής ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.
Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», κατά την έναρξη της διαδικασίας το πρωί, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής είχε ζητήσει αναβολή της υπόθεσης για ένα μήνα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έκδοση και η μεταφορά στην Κύπρο του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.
Όταν ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς δεν παρουσιάστηκε ενώπιόν του, το Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του.
Η επίδοση έπρεπε να γίνει δια της οδού της δικαστικής συνδρομής, ωστόσο αυτή δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα.
Κατηγορούμενοι εκτός από τον κ. Τσαλικίδη, είναι οι τεως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γεώργιος Γεωργιάδης, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ, Ανδρέας Λοϊζίδης.
Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεων, οι οποίες προκαλούν σωματική βλάβη.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2012 από directNEWS.gr