Logo

Αίγυπτος: Το νέο σύνταγμα νομιμοποιεί την κλειτοριδεκτομή!



 
 

rzregp_3-10-2012Περίπου 200 διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Καΐρου, ζητώντας...

να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών στο νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου, καθώς οι διαρροές ορισμένων άρθρων του κειμένου, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη, προκαλούν έντονες ανησυχίες στις γυναίκες.

Άνδρες και γυναίκες που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Σούρα, όπου συνεδριάζουν τα 100 μέλη της συνταγματικής εθνοσυνέλευσης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό για εκείνους θεωρείται το άρθρο 36 του νέου συντάγματος, το οποίο – σύμφωνα πάντα με τις διαρροές – νομιμοποιεί την κλειτοριδεκτομή, προβλέπει ότι η νόμιμη ηλικία γάμου θα πέσει κάτω από τα 18 έτη και, τέλος, περιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και την εργασία.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την αδιαφάνεια γύρω από τη σύνταξη του νέου συντάγματος. Ορισμένα, μάλιστα, αποσπάσματά του, τα οποία διέρρευσαν στον τοπικό Τύπο, αφήνουν να εννοηθεί ότι ισλαμιστές και «λαϊκοί» συγκρούονται για τη θέση που θα έχει η θρησκεία στο Σύνταγμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις