Logo

Νόμιμη στις ΗΠΑ η παρακολούθηση της θέσης των κατόχων κινητών τηλεφώνων!



 
 

kinhta_USA_8-10-2012Η παρακολούθηση της θέσης των χρηστών κινητών τηλεφώνων είναι νόμιμη, ακόμα και αν δεν συνοδεύεται...

από το αντίστοιχο δικαστικό ένταλμα!

Αυτό υποστήριξαν σε πρόσφατη δίκη ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είναι σε θέση να λαμβάνουν αποθηκευμένα στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις κινήσεις των χρηστών smartphones λεπτό-προς-λεπτό για τις τελευταίες 60 ημέρες, χωρίς να χρειάζονται σχετικό ένταλμα από δικαστή.

Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει πόσο «πολύτιμα» είναι τα δεδομένα αυτά για τις Αρχές, ειδικά από τη στιγμή που εκατομμύρια χρήστες έχουν μαζί το κινητό του τους όλη την ώρα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή τα αρχεία που κρατούν οι εταιρείες - πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία των κατόχων κινητών, όπως ιατρικές θεραπείες, πολιτικές συνεργασίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, ακόμα και το αν κάποιος απατά την σύζυγο του.

«Η ευαισθητοποίηση του κοινού για το συγκεκριμένο θέμα μεγαλώνει μέρα με την μέρα», δήλωσε ο Hanni Fakhouri, δικηγόρος της εταιρείας Electronic Frontier Foundation, η οποία αντιτίθεται στο νέο μέτρο και ετοιμάζεται να υποστηρίξει τη θέση της στο Εφετείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις