Logo

ΕΕ: Επικίνδυνη η συλλογή προσωπικών δεδομένων από την Google



 
 

GoogleΣυστάσεις στη Google να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει προσωπικά δεδομένα...

προκειμένουν να αποφύγει "υψηλούς κινδύνους για την ιδιωτική ζωή των χρηστών", θα απευθύνει η ΕΕ.

Δώδεκα οδηγίες περιγράφονται σε επιστολή που υπογράφεται από 24 από τις 27 ρυθμιστικές αρχές δεδομένων της ΕΕ.

Η επιστολή ακολουθεί έρευνα εννέα μηνών, που άρχισε με πρωτοβουλία της Γαλλίας, για τη νέα πολιτική απορρήτου της Google, η οποία έγινε ενιαία για όλες τις υπηρεσίες της, μετά την απόκτηση του YouTube στις αρχές του έτους.

Περίπου 60 πολιτικές απορρήτου της Google για μεμονωμένες υπηρεσίες, συγχωνεύθηκαν σε μια ενιαία πολιτική για το σύνολο των υπηρεσιών της, με σκοπό τη στοχευμένη διαφήμιση.

Η επιτροπή που διερευνά το θέμα σταμάτησε ένα βήμα πριν κηρύξει παράνομες διάφορες πρακτικές συλλογής προσωπικών πληροφοριών από την εταιρεία, αλλά κατέληξε σε 12 μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

"Ο συνδυασμός προσωπικών δεδομένων σε τόσο μεγάλη κλίμακα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ιδιωτική ζωή των χρηστών", αναφέρεται στην επιστολή, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το Reuters.

"Ως εκ τούτου, η Google θα πρέπει να τροποποιήσει τις πρακτικές της, κατά το συνδυασμό των δεδομένων των υπηρεσιών για τους σκοπούς αυτούς".

Οι συστάσεις αφορούν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, καθώς και το ιστορικό περιήγησης, καθώς και τη συλλογή δεδομένων γεωγραφικής θέσης και στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Η Google επιμένει ότι οι πρακτικές της είναι νόμιμες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις