Logo

Ιταλός επιστήμονας φωτογράφισε το DNA για πρώτη φορά! [φωτο]



 
 

dnpctr 3-12-2012Αναλύουμε τις αλληλουχίες του, το τροποποιούμε για την τροφή μας και ιδρύουμε εταιρείες...

δισεκατομμυρίων δολαρίων βασισμένες σε αυτό. Μέχρι τώρα, ωστόσο κανείς δεν είχε δει ποτέ μία φωτογραφία του.

Φυσικά, μιλάμε για τον γενετικό μας κώδικα, ο οποίος είναι αποθηκευμένος μέσα στο DNA μας και δομημένος σε μια διπλή έλικα.

Το 1953, όταν ο Τζέιμς Γουότσον και ο Φράνσις Κρικ επινόησαν την πρώτη γνωστή μορφή του DNA, στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στη θεωρία, τη διαίσθηση, και τη «Φωτογραφία 51» – μια ασαφή εικόνα του DNA, η οποία παράχθηκε με περίθλαση ακτίνων-Χ.

Παρόλο που με την πάροδο των χρόνων, οι εικόνες των ακτίνων-Χ έχουν βελτιωθεί αισθητά, δίνοντας πολύ πιο καθαρές απεικονίσεις, η τεχνική τους εξακολουθεί να βασίζεται στην περίθλαση φωτός.

Τώρα, όμως, για πρώτη φορά στα χρονικά, επιστήμονες κατάφεραν να τραβήξουν απευθείας φωτογραφίες του DNA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Discovery News, ο Έντζο ντι Φαμπρίτσιο, ένας ιταλός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας, ανέπτυξε μια τεχνική, η οποία τραβά σκέλη του DNA ανάμεσα σε δύο μικροσκοπικούς πυλώνες σιλικόνης και, στη συνέχεια, τα φωτογραφίζει μέσω ενός μικροσκοπίου ηλεκτρονίων.

Η συγκεκριμένη τεχνική φωτογραφίζει για την ακρίβεια 7 σκέλη του DNA, τυλιγμένα σε κάτι που αποκαλείται «κορδόνι». Αυτό συμβαίνει επειδή τα ηλεκτρόνια που εκπέμπονται από το μικροσκόπιο είναι πολύ ισχυρά για να πάρουν την εικόνα ενός μόνο σκέλους χωρίς να το καταστρέψουν.

Όπως εξηγεί ο ντι Φαμπρίτσιο, το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να λυθεί με τη χρήση χαμηλής κατανάλωσης πεδίου ηλεκτρονίων: «Με βελτιωμένη προετοιμασία του δείγματος και καλύτερη ανάλυση απεικόνισης, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε άμεσα το DNA στο επίπεδο των ενιαίων βάσεων».

dnfrspc 3-12-2012

 

 

 

 

 

 

 

dnpctw 3-12-2012

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις