Logo

Φονική έκρηξη ισοπέδωσε εργοστάσιο και σπίτια στο Τέξας [βίντεο]



 
 

texas explosionΙσχυρότατη έκρηξη κατέστρεψε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας, αργά την Τετάρτη, τραυματίζοντας πάνω από 100 άτομα και ισοπεδώνοντας δεκάδες σπίτια...

και άλλα κτήρια, όπως ένα σχολείο και ένα γηροκομείο.

Οι αρχές ανέφεραν, ότι υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών, που αναμένεται να αυξάνεται καθώς οι διασώστες ερευνούν τα χαλάσματα του εργοστασίου και των κατεστραμμένων σπιτιών.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε μετά από μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο, αναφέρθηκε περίπου στις 8:00 μ.μ. τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος, την Πέμπτη), στην πόλη Γουέστ, περίπου 80 μίλια νότια του Ντάλας, που φιλοξενεί 2.700 κατοίκους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Τόμι Μούσκα, δήλωσε στο Reuters, ότι πέντε ή έξι εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι βρέθηκαν μεταξύ των πρώτων στη σκηνή της έκρηξη, αγνοούνται.

Το CNN ανέφερε, ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

"Είναι μεγάλη καταστροφή. Δεν έχω δει ποτέ κάτι σαν αυτό", είπε ο σερίφης της περιοχής, Παρνέλ ΜακΝαμάρα, "Μοιάζει με μια εμπόλεμη ζώνη με όλα τα συντρίμμια".

Πεντήντα έως ογδόντα σπίτια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη και την πυρκαγιά. Από ένα συγκρότημα 50 διαμερισμάτων σε κοντινή απόσταση, έχει απομείνει "ένας όρθιος σκελετός".

Σύμφωνα με αξιωματούχους, 133 άτομα εκκένωσαν το κατεστραμμένο γηροκομείο, αλλά δεν έγινε γνωστό πόσα από αυτά είχαν τραυματιστεί.

Ο σερίφης είπε, ότι μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης έχει εκκενωθεί και ότι οι πλησιέστερες στην έκρηξη κατοικίες έχουν ισοπεδωθεί.

Δεν είναι επισήμως γνωστό, τι προκάλεσε την έκρηξη, καθώς το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έτρεξε να βοηθήσει στην πυρκαγιά, ωστόσο, οι αρχές αποκλείουν την δολιοφθορά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις