Logo

Αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου ο Άριελ Κάστρο [βίντεο]



 
 

kastro 11-5-2013Το ανθρωπόμορφο τέρας του Κλίβελαντ των ΗΠΑ, ο 52χρονος Άριελ Κάστρο, που κρατούσε αιχμάλωτες, βασάνιζε και...

κακοποιούσε σεξουαλικά επί σειρά ετών τρεις νεαρές γυναίκες μέσα στο σπίτι του, είναι πιθανό αντιμετωπίσει ακόμα και την θανατική ποινή.

Ο πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου οδηγήθηκε  για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου, που απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες  για απαγωγή, παράνομη κράτηση και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο δικαστής όρισε ως εγγύηση για τον 52χρονο κατηγορούμενο το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο Άριελ Κάστρο θα κρατηθεί στην απομόνωση και θα  τεθεί υπό 24ωρη παρακολούθηση, καθώς οι αρχές θεωρούν πιθανό να αποπειραθεί να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Όπως μεταδιδει το CBS News, ο Κάστρο έχει ομολογήσει τις πράξεις του με ένα μακροσκελές γράμμα. Με βάση τα αναφερόμενα στο γράμμα αυτό, η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ίσως να το έγραψε και ως σημείωμα αυτοκτονίας.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν, επίσης, ότι ο 52χρονος φέρεται ότι είχε πέσει ο ίδιος θύμα βιασμού, όταν ήταν παιδί, από τον θείο του.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία του Οχάιο άφησε να εννοηθεί πως ίσως ζητήσει και την καταδίκη του 52χρονου σε θάνατο, στην περίπτωση που απαγγελθεί σε βάρος του και κατηγορία σχετική με απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι εισαγγελικές αρχές αφήνουν ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο, καθώς η Μισέλ Νάιτ, μία από τις τρεις γυναίκες που κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του Κάστρο, φέρεται να κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε μείνει «έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά τη γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στο στομάχι για να αποβάλει».

Στο μεταξύ, από την ανάλυση του DNA του Άριελ Κάστρο προέκυψε με βεβαιότητα, ότι είναι ο πατέρας ενός 6χρονου κοριτσιού, που γεννήθηκε από μια από τις τρεις γυναίκες ομήρους κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Σημειώνεται, ότι στους δύο αδελφούς του 52χρονου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον τους.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις