Logo

Μεξικό: Συναγερμός για το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ [βίντεο]



 
 

Popocatepetl 7-7-2013Οι μεξικανικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ, μετά από σειρά εκρήξεων που απελευθέρωσαν τέφρα...

πάνω από την Πόλη του Μεξικού και ώθησε διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις τους.

Το επίπεδο συναγερμού για τον πανύψηλο ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ, που βρίσκεται περίπου 50 μίλια νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, τέθηκε σε "κίτρινο τρία", από "κίτρινο δύο", ανέφερε το Εθνικό Κέντρο του Μεξικού για την Πρόληψη των Καταστροφών.

Είναι η τρίτη κατά σειρά προειδοποίηση σε μια κλίμακα επτά σταδίων.

Ο Λουίς Πουέντε, επικεφαλής του γραφείου πολιτικής προστασίας του Μεξικού, δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι οι αρχές διασφάλισαν ότι οι διαδρομές εκκένωσης για τις κοντινές κοινότητες ήταν ανοικτές, αλλά οι πτήσεις από την Πόλη του Μεξικού θα συνεχιστούν.

Ωστόσο, ορισμένες διεθνείς αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένα λεπτό στρώμα στάχτης κάλυψε την πρωτεύουσα και τις γύρω πόλεις. Οι μεξικανικές αρχές επέμειναν ότι τα επίπεδα τέφρας στον αέρα, δεν αποτελούν κίνδυνο για τα αεροπλάνα.

Η αλλαγή στη δραστηριότητα του ύψους 5.450 μέτρων ηφαιστείου, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες εκρήξεις, εκτοξεύοντας πυρακτώμένα τμήματα σε μεγάλες αποστάσεις, πρόσθεσε το κέντρο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2013 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις