Logo

Ν. Κορέα: Άπειρη τρίτη αξιωματικός στο πηδάλιο του Sewol την ώρα του ναυαγίου !



 
 

sewol 19-4-2014Οι εισαγγελείς στη Νότιο Κορέα ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι στο πηδάλιο του μοιραίου πλοίου Sewol...

την ώρα του ναυαγίου βρισκόταν η 25χρονη τρίτη αξιωματικός, της οποίας ανέφεραν μόνο το επώνυμο, λέγοντας πως η  κ. Park δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά πλοίο σε αυτή τη διαδρομή.

Υπογράμμισαν επίσης, ότι η κ. Park ήταν αυτή που οδηγούσε το Sewol στην συγκεκριμένη  διαδρομή όταν το πλοίο πήρε κλίση και ανατράπηκε. 

Ο εισαγγελέας Yang Joong-jin κατά τη συνέντευξη Τύπου το Μ. Σάββατο τόνισε, ότι η έρευνα πλέον θα εστιαστεί στις οδηγίες που έδωσαν η τρίτη αξιωματικός και άλλα μέλη του πληρώματος στους επιβάτες, ιδιαίτερα τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι το πλοίο βρισκόταν σε κίνδυνο.

Επίσης, ο εισαγγελέας τόνισε ότι θα διερευνηθούν οι αντιφάσεις που εμφανίζονται στα όσα υποστηρίζουν η τρίτη αξιωματικός κ. Park, ο πηδαλιούχος κ. Jo και ο 69χρονος πλοίαρχος του πλοίου Λι Τζουν Σεόκ, που έχουν συλληφθεί για το πολύνεκρο ναυάγιο.

Όπως διευκρινίστηκε η εντολή για την σύλληψη του πλοιάρχου και των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου δόθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο για να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να αποκρύψουν ή να καταστρέψουν στοιχεία.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, την ίδια στιγμή που γινόταν η ενημέρωση από τους εισαγγελείς οι επιβεβαιωμένα νεκροί ανέρχονταν στους 36, ενώ 269 επιβαίνοντες στο πλοίο παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών που επιχειρούν στο σημείο του ναυαγίου δήλωσε το Μ. Σάββατο ότι υπάρχουν πλέον μηδενικές πιθανότητες να βρεθούν επιζώντας, τέσσερις ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία.

Παρόλα αυτά οι γονείς αγνοουμένων, που οι περισσότεροι είναι ηλικίας 16 ετών ή 17 ετών, εξακολουθούν να ελπίζουν. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό για εξέταση DNA που θα βοηθούσε στην αναγνώριση θυμάτων 

Σημειώνεται,ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 174 άνθρωποι. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις