Logo

Νέα επίθεση σε σχολείο της Νιγηρίας - Νεκρή μία 5χρονη



 
 

ngrscttck 21-4-2014Τραγικό θάνατο βρήκε την Κυριακή ένα 5χρονο κορίτσι, όταν άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν σε κτήριο στη βόρεια Νιγηρία όπου διέμενε το προσωπικό...

ενός σχολείου και πυρπόλησαν πολλά ακόμη κτήρια.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μεταξύ των στόχων της επίθεσης ήταν και ένα δημόσιο δευτεροβάθμιο σχολείο θηλέων στην πόλη Γιάνα, στην πολιτεία Μπάουτσι.

Επιπλέον, πριν διαφύγουν, οι άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν, επίσης, το χρηματοκιβώτιο μιας εμπορικής τράπεζας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κτήρια που ανήκουν στην αστυνομία, σε ένα ισλαμικό δικαστήριο, σε ένα σχολικό λεωφορείο και σε έναν στύλο του δικτύου τηλεπικοινωνιών.

Μέχρι στιγμής, κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω επίθεση έλαβε χώρα λίγες μόνο ημέρες μετά την απαγωγή 129 κοριτσιών από το σχολείο τους στην πόλη Τσιμπόκ της πολιτείας Μπόρνο, η οποία βρίσκεται, επίσης, στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Από τις μαθήτριες αυτές, συνολικά 44 αφέθηκαν ελεύθερες μετά την απαγωγή τους, ενώ ο στρατός έχει επεκτείνει τις έρευνες για τα υπόλοιπα 85 κορίτσια, τα οποία πιστεύεται ότι συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια των φερόμενων ως ισλαμιστών απαγωγέων τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δεκάδες νεκροί από τριπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νιγηρία


Τελευταίες Ειδήσεις