Logo

Μεξικό: 14χρονος δικάζεται ως εκτελεστής καρτέλ ναρκωτικών!



 
 

elponchis_21-7-2011Γνωστός με το ψευδώνυμο "El Ponchis" («Ο Μανδύας»), ένας 14χρονος Αμερικανός που έχει ομολογήσει ότι εκτέλεσε τέσσερις ανθρώπους με αποκεφαλισμό, προσήχθη σε δικαστήριο ανηλίκων του Μεξικού, για να δικαστεί ως μέλος του οργανωμένου εγκλήματος.

(Δείτε το βίντεο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει σκηνές βίας.

Ο Edgar Jimenez Lugo, συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο ίδιος είχε πει ότι απήχθη από το Καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού σε ηλικία 11 ετών και υποχρεώθηκε δουλεύει για τους εμπόρους ναρκωτικών του Μεξικού.

Του αποδίδονται περισσότερες από 300 εκτελέσεις, αν και θα δικαστεί μόνο για τέσσερις, οι οποίες έγιναν αφότου είχε συμπληρώσει τα 14, ηλικία μετά την οποία θεωρείται ικανός προς καταλογισμό, σύμφωνα με τον νόμο της χώρας.

Ο 14χρονος ταξίδευε με την 16χρονη αδελφή του με προορισμό την Καλιφόρνια, όπου ζει η μητέρα τους, όταν συνελήφθησαν και οι δύο.

Η αδελφή του κατηγορείται επίσης ότι βοήθησε το καρτέλ να ξεφορτωθεί πτώματα, τα οποία πετούσε στην εθνική οδό. Η ίδια το παραδέχθηκε, αλλά είπε ότι δρούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και με την απειλή της σωματικής βίας.

Η δίκη του Lugo διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο ανήλικος κατηγορούμενος μετήχθη στο δικαστήριο της πόλης Κουερναβάκα, συνοδεία στρατιωτικού κομβόι.

Κατά την ανάκρισή του τον περασμένο Δεκέμβριο, ο 14χρονος ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες, απαντώντας κυνικά στην ερώτηση των ανακριτών “Πώς τους εκτέλεσες;”

-"Τους έκοψα το λαιμό."

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, δείχνει τον ανήλικο να βασανίζει έναν άνδρα, που ήταν κρεμασμένος από την οροφή, καθώς άλλοι νεαροί παρακολουθούσαν.

Ο "El Ponchis" δεν είναι ο μόνος ανήλικος στο Μεξικό που εμπλέκεται στις δραστηριότητες των εμπόρων ναρκωτικών. Σύμφωνα με μελέτες, περίπου 30.000 παιδιά και έφηβοι εμπλέκονται ή πρόκειται να εμπλακούν με το οργανωμένο έγκλημα.

Εάν καταδικαστεί, ο 14χρονος αντιμετωπίζει φυλάκιση έως 3 ετών, την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο μεξικανικός νόμος για την ηλικία του.

Η δίκη αναμένεται να διρκέσει τρεις εβδομάδες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις