Logo

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τους Αν. Βγενόπουλο και Ευ. Μπουλούτα



 
 

vgenopoulos 22-5-2014Εντάλματα σύλληψης σε βάρος του τέως εκτελεστικού διευθυντή της Μαρφίν - Λαϊκή Τράπεζα, Ανδρέα Βγενόπουλου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου...

της τράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα, εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.

Το δικαστήριο εξέδωσε τα εντάλματα την Πέμπτη, καθώς τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής δεν παρουσιάστηκαν ενώπιόν του, ως όφειλαν, στο πλαίσιο της εκδίκασης μήνυσης ιδιώτη σε βάρος τους για απάτη.

Η υπόθεση αφορά στη μετατροπή καταθέσεων σε αξιόγραφα και μετοχές της τράπεζας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Εκτός του κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα, εγκαλούνταν ακόμα 6 άτομα μεταξύ των οποίων και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθ. Ορφανίδης, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν και εξαπάτησαν ιδιώτη που αγόρασε αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας, προκειμένου να του αποσπάσουν με δόλιο τρόπο και να επωφεληθούν το ποσό των 108.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι επιδόσεις των κατηγορητηρίων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα έγιναν κανονικά και νομότυπα. Όμως, διέταξε να παραμείνουν τα εντάλματα ανεκτέλεστα μέχρι τις 30 Μαΐου, οπότε η υπόθεση θα επανέλθει για ακρόαση εναντίον των δύο και άλλων κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση.

Εάν οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανιστούν και τότε, τα εντάλματα θα ενεργοποιηθούν άμεσα και θα πρέπει να συλληφθούν.

Η απάντηση Βγενόπουλου - Μπουλούτα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κατηγορούμενοι, αναφέρουν ότι "παρόλο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική ή τη σκοπιμότητα ενός εντάλματος σύλληψης υπό αναστολή, σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου ώστε να τοποθετηθούμε αναλόγως".

Ακόμα τονίζουν ότι "με τη σημερινή του απόφαση ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου υποχρέωσε επιτέλους τον αντίδικο μας να μας δώσει τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, το οποίο επειδή δεν ήταν έτοιμο, θα μας δοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης, εξεδωσε ένταλμα σύλληψης υπό αναστολή μέχρι την ακρόαση της 30ης Μαϊου, όπου όμως μας επέτρεψε να παραστούμε διά των δικηγόρων μας, συνεπώς η αναστολή θα επεκταθεί μέχρι τη νεωτέρα ακρόαση που αναμένεται να οριστεί το Σεπτέμβριο".

Πάντως, οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των 17 μηνών ζήτησαν κατ' επανάληψη γραπτώς και προφορικώς από το δικηγόρο του ενάγοντος τις λεπτομέρειες του κατηγορητηριου και αρνήθηκε να τους τις δώσει.

Η υπόθεση, διεκρινίζουν, αφορά ιδωτική ποινική υπόθεση που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εδώ και 17 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, καταλήγει η ανακοίνωση, ο Γενικός Εισαγγελέας αφαίρεσε από την ομάδα των αρχικώς κατηγορουμένων ως από κοινού "συνωμοτών" τον κ. Ορφανίδη, ενώ ο ενάγων αφαίρεσε άλλους τρεις κύπριους εναγόμενους.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις