Logo

Κάμερα κατέγραψε την εν ψυχρώ δολοφονία κρατουμένου από αστυνομικό [βίντεο]



 
 

saenz 19-6-2014Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την εν ψυχρώ δολοφονία ενός κρατουμένου από αστυνομικό, στο...

Ελ Πάσο των ΗΠΑ.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το 2013, ωστόσο, το βίντεο δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, με εντολή του γενικού εισαγγελέα του Τέξας.

Το βίντεο τραβήχτηκε στις κρατικές φυλακές του Ελ Πάσο και δείχνει μια μάχη μεταξύ του 37χρονου κρατούμενου, Ντάνιελ Σαένζ, του αστυνομικού Χοσέ Φλόρες και ενός άγνωστου φρουρού.

Ο Σάενζ, ένας bodybuilder, φέρεται να επιτέθηκε σε εκτός υπηρεσίας αστυνομικό στις 8 Μαρτίου 2013. Οδηγήθηκε στην φυλακή της κομητείας, αλλά χρειάστηκε ιατρική φροντίδα, όταν σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισε να χτυπά επανειλημμένα το κεφάλι σε μια πόρτα.

Στο βίντεο καταγράφει το χρονικό της δολοφονίας, από τη στιγμή που ο Σαένζ, χωρίς μπλούζα, σύρεται μακριά με χειροπέδες, από τον Φλόρες και τον φρουρό, προκειμένου να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Σε βάρος του είχε χρησιμοποιηθεί όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ) ήδη πέντε φορές μέσα στην ημέρα, αλλά ο 37χρονος συνέχισε να αντιστέκεται.

Όταν ο Σαένζ, που βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, απωθεί το φρουρό, ο Φλόρες βγάζει το πιστόλι του – τύπου Glock – από τη θήκη του στα δεξιά του. Ο φρουρός απομακρύνεται και ο Φλόρες πυροβολεί μία φορά.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός βάζει το πιστόλι στη θήκη του, βγάζει ένα κίτρινο τέιζερ και πέφτει πάνω στον Σαένζ, ο οποίος είναι πεσμένος μπρούμυτα, αιμορραγεί από τον ώμο και συνεχίζει να κλωτσάει για λίγα δευτερόλεπτα, ώσπο σταματάει να κινείται και το αίμα αρχίζει να απλώνεται στο έδαφος.

Η αστυνομία υποστήριξε, ότι ο ανώνυμος φρουρός χτύπησε το χέρι του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο του και άρα ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε ατύχημα. Η σφαίρα χτύπησε τον κρατούμενο στον αριστερό ώμο του και μπήκε στο στήθος του.

Ο Σαένζ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε λίγο αργότερα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών όταν πέθανε.

Το βίντεο παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο σε δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να μην απαγγείλλει κατηγορίες κατά τους Φλόρες. Ο αστυνομικός βρίσκεται τώρα σε άδεια.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-6-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις