Logo

Απόφαση υπέρ της έκδοσης στο Βέλγιο Γάλλου ύποπτου για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο [φωτο]



 
 

belgium2 26-6-2014Γαλλικό δικαστήριο τάχθηκε την Πέμπτη υπέρ της έκδοσης στο Βέλγιο του Γάλλου υπόπτου για το μακελειό της 24ης Μαΐου 2014...

στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Ύποπτος για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο είναι ο 29χρονος Μέχντι Νεμούς, ο οποίος κρατείται βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας από τις 30 Μαΐου 2014 οπότε και συνελήφθη στη Μασσαλία ως ύποπτος για φόνο, απόπειρα φόνου και κατοχή όπλων σε σχέση με την επίθεση.

Αρχικά, ο 29χρονος είχε ταχθεί κατά της έκδοσής του, ωστόσο, στη συνέχεια συμφώνησε θέτοντας ως προϋπόθεση να μην τον στείλει το Βέλγιο να δικαστεί σε τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Απολέν Πεπιεζέπ, ο Νεμούς ανησυχεί ότι θα σταλεί στο Ισραήλ, δεδομένου ότι δύο από τα θύματα της επίθεσης ήταν Ισραηλινοί.

Οι Γαλλικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι ο Νεμούς είχε προβεί επανειλημμένα σε αδικήματα στη Γαλλία, καθώς έχει καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία, επίθεση και βανδαλισμό, ενώ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2013 στη Συρία πολεμώντας με τους ισλαμιστές αντάρτες.

belgium1 26-6-2014

Ο Νεμούς έχει στη διάθεσή του τρεις ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την έκδοσή του.

Στην περίπτωση που ο 29χρονος υποβάλλει έφεση τότε το εφετείο των Βρυξελλών θα έχει 40 ημέρες προθεσμία για να αποφανθεί αν θα προχωρήσει στην έκδοσή του ή όχι. Αν δεν ασκηθεί έφεση, θα εκδοθεί στο τέλος αυτής της περιόδου.

belgium4 26-6-2014

«Το πιθανότερο είναι πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης», δήλωσε ο  δικηγόρος του Απολέν Πεπιεζέπ. «Δεν έχει λάβει εγγύηση από το Βέλγιο ότι δεν θα εκδοθεί σε τρίτη χώρα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, ότι η έκδοση υπόπτων μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ απαιτεί κατά μέσον όρο 16 ημέρες, αν ο ύποπτος συμφωνήσει σε αυτή, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

belgium3 26-6-2014

Η υποβολή μιας έφεσης, όπως τόνιζαν νομικές πηγές,  το πιθανότερο είναι πως απλώς θα καθυστερήσει, παρά θα εμποδίσει τη μεταφορά του Νεμούς στο Βέλγιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις