Logo

Γιατρός - σύμβολο στη μάχη κατά του Έμπολα προσβλήθηκε από τον ιό [βίντεο+φωτο]



 
 

ebola-africa 23-7-2014Ο 39χρονος αρχίατρος, Σέιχ Ούμαρ Χαν,  που προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε...

προσβλήθηκε και ο ίδιος από τον ιό, όπως ανακοίνωσε  η κυβέρνηση της χώρας.

Ο εν λόγω γιατρός, που αποκαλείται από το υπουργείο Υγείας, "εθνικός ήρωας", ήταν επικεφαλής των ομάδων που προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιδημία η οποία έχει σκοτώσει 206 ανθρώπους στη χώρα.

Ο Έμπολα σκοτώνει το 90% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό, καθώς δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κάποια θεραπεία ή εμβόλιο για την καταπολέμησή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια αυτή στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας της Σιέρα Λεόνε αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ότι ο  Χαν, ένας ιολόγος που λέγεται ότι έχει θεραπεύσει περισσότερους από 100 ασθενείς μέχρι σήμερα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Από τη πλευρά της, η υπουργός Υγείας, Μιάτα Κάργκμπο, χαρακτήρισε τον Σείχ Ούμαρ Χαν "εθνικό ήρωα" και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σωθεί ο γιατρός.

ebola-africa2 23-7-2014

Ο 39χρονος αρχίατρος, στα  τέλη Ιουνίου, είχε πει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ανησυχούσε για τον εαυτό του, αναφέροντας: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, επειδή αγαπώ τη ζωή. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πέφτουν θύματα της ασθένειας επειδή σε εμάς καταφεύγουν πρώτα όσοι έχουν προσβληθεί από αυτήν. Κινδυνεύεις ακόμη και αν φοράς την προστατευτική στολή».

Πριν από τρεις ημέρες, τρεις νοσοκόμες που εργάζονταν στο ίδιο ιατρικό κέντρο, μαζί με τον Χαν, πέθαναν από τον ιό του Έμπολα.

Σημειώνεται, ότι η επιδημία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο από τη νοτιοανατολική Γουινέα και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή.

Τα συμπτώματα της άκρως μεταδοτικής ασθένειας περιλαμβάνουν διάρροια, εμετούς και αιμορραγία, εσωτερική και εξωτερική.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις