Logo

Έφυγε από το Σουδάν η 27χρονη Χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο [βίντεο]



 
 

Ibrahim 24-7-2014Η 27χρονη από το Σουδάν, που γλίτωσε τη θανατική ποινή που της είχε επιβληθεί για αποκήρυξη του Ισλάμ, πέταξε για την Ιταλία, μετά από ένα μήνα...

παραμονής στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.

Η Μίριαμ Ιμπραήμ και η οικογένειά της πέταξαν με ιταλικό κυβερνητικό αεροπλάνο, συνοδευόμενη από τον Ιταλό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Λάπο Πιστέλι.

Ο πατέρας της είναι μουσουλμάνος και σύμφωνα με την σουδανική έκδοση του ισλαμικού νόμου, η ίδια θεωρείται επίσης μουσουλμάνα και δεν μπορεί να αλλαξοπιστήσει. Ωστόσο, η 27χρονη ανατράφηκε από τη χριστιανή μητέρα της και λέει ότι ποτέ δεν υπήρξε μουσουλμάνα.

Ο κ. Πιστέλι δημοσίευσε μια φωτογραφία του με την 27χρονη και τα παιδιά της στο λογαριασμό του στο Facebook, καθώς ήταν έτοιμοι να προσγειωθούν στη Ρώμη, γράφοντας «Αποστολή εξετελέσθη».

Ο σύζυγος της Ιμπραήμ, Ντάνιελ Ουάνι, επίσης Χριστιανός, κατάγεται από το Νότιο Σουδάν και έχει αμερικανική υπηκοότητα.

Η κόρη τους, Μάγια, γεννήθηκε στη φυλακή τον Μάιο, λίγο μετά την καταδίκη της 27χρονης σε θάνατο στην κρεμάλα για αποστασία – καταδίκη που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Υπό τις έντονες διεθνείς πιέσεις, η καταδίκη της ακυρώθηκε και η γυναίκα απελευθερώθηκε τον Ιούνιο. Της χορηγήθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα του Νότιου Σουδάν, αλλά συνελήφθη ξανά στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, με την κατηγορία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν πλαστά.

Οι νέες κατηγορίες σήμαιναν ότι δεν επιτρεπόταν να φύγει από τη χώρα, αλλά αφέθηκε ελεύθερη υπό την κηδεμονία της αμερικανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του πατέρα της κατέθεσε αγωγή προσπαθώντας να ακυρώσει το γάμο της, με το σκεπτικό ότι μια μουσουλμάνα γυναίκα δεν επιτρέπεται να παντρευτεί έναν μη μουσουλμάνο.

Την 27χρονη υποδέχθηκαν στη Ρώμη ο πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ανιέζε και την υπουργό Εξωτερικών, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ για την άφιξή της ενημερώθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, με τον οποίος είναι πιθανό να συναντηθεί τις επόμενες μέρες, πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις