Logo

Ιράν: Συνέλαβαν τον ανταποκριτή της Washington Post και άλλους τρεις δημοσιογράφους



 
 

antapokriths1 26-7-2014Ο Ιρανοαμερικανός δημοσιογράφος και ανταποκριτής της «Ουάσινγκτον Ποστ» στην Τεχεράνη,Τζέισον Ρεζαϊάν, η συνάδελφος και...

σύζυγός του Γεγκανέχ και δύο φωτορεπόρτερ συνελήφθησαν και κρατούνται από τις Ιρανικές αρχές.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της δικαιοσύνης στην Τεχεράνη, ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Είμαστε στη φάση της έρευνας. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε πληροφορίες μετά τις τεχνικές εξετάσεις και τις ανακρίσεις», δήλωσε ο Εσμαϊλί.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της δικαιοσύνης στο Ιράν δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους έγιναν αυτές οι συλλήψεις, αλλά αρκέστηκε να πει: «Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλήρη εποπτεία της χώρας και ελέγχουν τις δραστηριότητες των εχθρών. Δεν θα επιτρέψουν να γίνει η χώρα μας έδαφος πρόσφορο για τις δραστηριότητες των εχθρών και των πρακτόρων τους».

Σύμφωνα με την  «Ουάσινγκτον Ποστ» οι συλλήψεις των δημοσιογράφων έγιναν το βράδυ της Τρίτης.

«Έχουμε ανησυχήσει πολύ απ' αυτές τις πληροφορίες και ανησυχούμε για τον Τζέισον, την Γεγκανές και τους δύο άλλους που φέρονται ότι έχουν συλληφθεί μαζί τους», ανέφερε ο Ντάγκλας Τζελ, αρχισυντάκτης των διεθνών ειδήσεων της «Ουάσινγκτον Ποστ», τη δήλωση του οποίου επικαλείται άρθρο της εφημερίδας.

Ο Τζέισον Ρεζαϊάν, 38 χρόνων, ανταποκριτής στην Τεχεράνη από το 2012, διαθέτει Αμερικανική και Ιρανική υπηκοότητα. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ιρανικές αρχές δεν αναγνωρίζουν τη διπλή υπηκοότητα.

Η σύζυγός του είναι Ιρανή και είχε καταθέσει αίτημα για μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ, ενώ εργάζεται ως ανταποκρίτρια για τη «The National», μια εφημερίδα με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αναφέρει η  «Ουάσινγκτον Ποστ».

Από την πλευρά του το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως πληροφορήθηκε ότι τέθηκαν υπό κράτηση «τρεις Αμερικανοί πολίτες» στο Ιράν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων δημοσιογράφων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις