Logo

Και ξένους υπηκόους θα παραλάβει η φρεγάτα «Σαλαμίς» από τη Λιβύη



 
 

tripoli 31-7-2014Συνεχή αιτήματα για τον απεγκλωβισμό ξένων υπηκόων που έχουν παγιδευτεί στην σπαρασσόμενη Λιβύη, από τη φρεγάτα «Σαλαμίς»...

δέχονται οι ελληνικές αρχές.

Το ελληνικό πολεμικό σκάφος, το οποίο αναχώρησε την Τετάρτη και μεταφέρει άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, αναμένεται να προσεγγίσει τις λιβυκές ακτές της χώρας περίπου στις 8:00 με 8:30 το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η φρεγάτα θα σταθμεύσει σε απόσταση από το λιμάνι της Τρίπολης και οι πολίτες θα μεταφερθούν σε αυτή με βάρκες, υπό την κάλυψη που θα παράσχουν οι Έλλληνες στρατιώτες από φουσκωτά σκάφη.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μεταφέρει μόνο τους επτά διπλωματικούς υπαλλήλους της πρεσβείας και άλλους 80 Έλληνες, τις τελευταίες ώρες ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί καθώς συνεχώς υποβάλλονται αιτήματα από άλλες πρεσβείες για την απομάκρυνση και ξένων υπηκόων.

Μάλιστα, η Ελλάδα φέρεται να στέλνει στην περιοχή και ένα επιβατηγό πλοίο, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή ετοιμότητας στο πλοίο γενικής υποστήριξης "Προμηθέας", προκειμένουν να συνδράμει στην επιχείρηση, αν χρειαστεί.

Στόχος είναι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση, καθώς η κατάσταση στην περιοχή, που βρίσκεται στο έλεος των ισλαμιστών μαχητών, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Η Γαλλία και η Βρετανία μετρούν ήδη από μία αποτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης των πολιτών της που βρίσκονται στη Λιβύη. Η Γαλλία επανέλαβε την επιχείρηση, ωστόσο, οι Βρετανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς η αυτοκινητοπομπή τους δέχθηκε πυρά έξω από την Τρίπολη και αναγκάστηκαν να επιστρέχουν.

Το περασμένο Σάββατο εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ και το προσωπικό της μεταφέρθηκε στη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών και μαχητικών αεροσκαφών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις