Logo

Συναγερμός στη Βρετανία για τον ''Άγγλο'' τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον James Foley [ηχητικό]



 
 

british tzihadist 21-8-2014Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι το πρόσωπο που εμπλέκεται στον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου...

James Foley, φαίνεται "όλο και πιο πιθανό" να είναι ένας Βρετανός πολίτης, αν και ο άνδρας δεν έχει αναγνωριστεί.

«Εμείς δεν έχουμε αναγνωρίσει  το άτομο που είναι υπεύθυνο σύμφωνα με το βίντεο, αλλά από ό, τι έχουμε δει να φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι είναι Βρετανός υπήκοος. Τώρα αυτό είναι βαθιά συγκλονιστικό». δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως σημειώνει το Russia Today. 

Οι εκτιμήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον και άλλων αξιωματούχων για την Βρετανική καταγωγή του εκτελεστη του δημοσιογράφου βασίζονται κυρίως στη Βρετανική προφορά του κουκουλοφόρου άνδρα που εμφανίζεται στο βίντεο, αλλά και σε δημοσιεύματα του Τύπου. 

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του Guardian,  ο οποίος μιλά κατηγορηματικά για "Άγγλο" τζιχαντιστή, επικαλούμενος μαρτυρία πρώην ομήρου του Ισλαμικού Κράτους. 

Στο επίμαχο ρεπορτάζ του ο Guardian αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ο Άγγλος τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο James Foley πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης μιας ομάδας Βρετανών μαχητών που κρατά αλλοδαπούς ομήρους στη Συρία, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα  Guardian.

Στο πλαίσιο ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού που ξεκίνησε την Τετάρτη, ο Αγγλόφωνος μαχητής αναγνωρίστηκε στον Guardian από έναν πρώην όμηρό του ως ο επικεφαλής των τριών Βρετανών τζιχαντιστών που πιστεύεται ότι είναι οι κύριοι φύλακες των αλλοδαπών στην στην Raqqa, ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (Isis) των ανταρτών. 

Ο μαχητής που εμφανίστηκε στο βίντεο με τον Foley, που αποκαλούσε τον εαυτό του John και πιστεύεται ότι είναι από το Λονδίνο, λέγεται ότι ήταν ο κύριος διαπραγματευτής των ανταρτών κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, νωρίτερα αυτό το χρόνο, για την απελευθέρωση από το Ισλαμικό Κράτος 11 ομήρων, οι οποίοι, τελικά, παραδόθηκαν σε Τούρκους αξιωματούχους αφού ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα-λύτρα. 

Το FBI, MI5 και η Scotland Yard που εργάζονται κατά της τρομοκρατίας αγωνίζονταν όλο το βράδυ της Τετάρτης για την αναγνώριση του μαχητή που προώθησε το βίντεο - προπαγάνδα, το οποίο έδειχνε τη στυγερή δολοφονία του Foley, του δημοσιογράφου που αγνοούνταν στη Συρία από το 2012.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

FBI: Αυθεντικό πιθανότατα το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου James Foley [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις