Logo

Ανταλλαγή του James Foley με την «Lady al Quaeda» ζητούσαν οι τζιχαντιστές [φωτο]



 
 

jihad1 22-8-2014Το όνομα μιας νευροεπιστήμονα, εκπαιδευμένης στο MIT, η οποία είναι γνωστή ως «Lady al Quaeda», περιλαμβανόταν σε...

ένα καταλογο με τις απαιτήσεις των τζιχαντιστών του ISIS, προκειμένου να απελευθερώσουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς ΦόλεΪ (James Foley). 

Η πληροφορία αυτή αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, την ίδια στιγμή που οι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας της Βρετανίας απηύθηναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει την ταυτότητα του άνδρα με τη Βρετανική προφορά, που εμφανίζεται στο βίντεο με την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ να επικοινωνήσει άμεσα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ  το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, η μεγαλύτερη ομοσπονδία μουσουλμανικών οργανώσεων της χώρας, καταδίκασε την "αποτρόπαιη δολοφονία" του Φόλεϊ και ζήτησε από όλους τους μουσουλμάνους να ενωθούν για να σταματήσουν το "δηλητήριο του εξτρεμισμού" που έχει διεισδύσει στις κοινότητές τους.

«Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την ψυχοπαθητική βία (του Ισλαμικού Κράτους), είτε αυτή ασκείται σε μειονότητες, σε πολίτες ή σε άλλους πιστούς μουσουλμάνους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

jihad4 22-8-2014

«Μας έχει προκαλέσει φρίκη η αποτρόπαιη δολοφονία του Τζέιμς Φόλεϊ, ενός δημοσιογράφου που πήγε στην περιοχή για να αποκαλύψει τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το συριακό καθεστώς», προστίθεται στο κείμενο.

Χαρακτηριστικά, ο Ικμπάλ Σακρανί, ένας από του συμβούλους του Μουσουλμανικού Συμβουλίου, είπε στην εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου, ότι όποιος αναγνωρίσει τον δράστη έχει καθήκον να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι κρίνοντας από την προφορά του ο άνδρας αυτός προφανώς έχει ζήσει στη Βρετανία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αρχές προσπαθούν να συγκρίνουν τη φωνή που ακούγεται στο βίντεο με άλλες καταγεγραμμένες φωνές προκειμένουν να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα που ο ίδιος ονομάζει τον εαυτό του "John".

Τα αιτήματα των τζιχαντιστών για την απελευθέρωση του Φόλεϊ

Η απελευθέρωση της «Lady al Quaeda», η οποία εκτίει ποινή 86 ετών σε μια φυλακή στο Τέξας των ΗΠΑ, έγινε γνωστό την Πέμπτη ότι περιλαμβανόταν στα αιτήματα των τζιχαντιστών προκειμένου να απελευθερώσουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο. 

Όπως αναφέρει η Dailhy Mail, η Aafia Siddiqui μητέρα τριών παιδιών είχε συλληφθεί από τις Αμερικανικές αρχές με την κατηγορία ότι σχεδίαζε μαζική επίθεση στις ΗΠΑ. Στα σχέδιά της, σύμφωνα πάντα με τις Αμερικανικές αρχές, περιλαμβανόταν και η μόλυνση ανθρώπων με τον ιό του Έμπολα, καθώς, επίσης, και μια "βρώμικη" βόμβα. 

jihad2 22-8-2014

Η 42χονη γυναίκα που γεννήθηκε στο Καράτσι, παρακολούθησε δύο Πανεπιστήμια της Νότιας Αγγλίας απέκτησε διδακτορικό από το Brandeis και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως νευροεπιστήμονας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Στη συνέχεια η  Aafia Siddiqui, ενώ ζούσε στις ΗΠΑ, ίδρυσε το Ινστιτούτο Ισλαμικής Έρευνας και Διδασκαλάις. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους  New York Times,  κενό σημείο για την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομάμα είναι η άρνησή του να εξετάσει την απελευθέρωση Aafia Siddiqui ή να δώσει λύτρα που υπερβαίνουν τα 132 εκατομμύρια δολάρια. 

Αντί της ικανοποίησης των όποιων αιτημάτων των τζιχαντιστών η Αμερικανική κυβέρνηση σχεδίασε μια επιχείρηση για την απελευθέρωση του Φόλεϊ και άλλων ομήρων η οποία απέτυχε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-8-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Το συγκλονιστικό παρασκήνιο της εκτέλεσης Φόλεϊ - Οι διαπραγματεύσεις και το αίτημα για λύτρα


Τελευταίες Ειδήσεις