Logo

Συναγερμός στη Γαλλία λόγω Έμπολα - Συστάσεις σε ταξιδιώτες και Air France



 
 

ebola 27-8-2014H Γαλλική κυβέρνηση απηύθυνε την Τετάρτη συστάσεις προς τους Γάλλους πολίτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καθώς και στην...

Air France-KLM, προκειμένου να αποφεύγονται τα ταξίδια στη Σιέρα Λεόνε και στη Λιβερία, χώρες που έχουν πληγεί καίρια από την έξαρση της επιδημίας του ιού του Έμπολα.

Συγκεκριμένα, η Γαλλική κυβέρνηση συνέστησε οι Γάλλοι πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια προς αυτές τις δύο χώρες και ταυτόχρονα ζήτησε από την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM να διακόψει τα δρομολόγιά της από και προς τη Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημίας και την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας (στη Σιέρα Λεόνε) οι αρχές συνιστούν στην εταιρεία Air France να σταματήσει προσωρινά" της πτήσεις της προς τη Φριτάουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας.

Η σύσταση της κυβέρνησης, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, αφορά τους ανθρώπους η παρουσία των οποίων στις χώρες αυτές δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη και υπαγορεύτηκε από «τις εξελίξεις όσον αφορά την επιδημία και την κατάσταση των συστημάτων υγείας» στις χώρες αυτές της Δυτικής Αφρικής.

Με βάση το κείμενο της ανακοίνωσης δεν θεωρείται αναγκαίο να σταματήσουν οι πτήσεις προς τη Νιγηρία και τη Γουινέα.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι έκλεισε ένα εργαστήριό του στη Σιέρα Λεόνε και απομάκρυνε το προσωπικό του αφού διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος εκεί προσβλήθηκε από τον Έμπολα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις