Logo

Έκρηξη στο ηφαίστειο Bardarbunga της Ισλανδίας - Σε ''κόκκινο'' συναγερμό ξανά η αεροπορία [βίντεο+φωτο]



 
 

hfaisteio3 31-8-2014Η Ισλανδία αύξησε ξανά το επίπεδο συναγερμού της αεροπορίας της στο «κόκκινο» - πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο - μετά από...

μία νέα έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή από μια σχισμή κοντά στο ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα (Bardarbunga).

Παράλληλα με την αναβάθμιση του επιπέδου του συναγερμού, οι Ισλανδικές αρχές απαγόρευσαν εκ νέου την εναέρια κυκλοφορία πάνω από το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Όπως διευκρινίζει Ισλανδική ιστοσελίδα, όλα τα αεροδρόμια της χώρας είναι ανοιχτά και η εναέρια κυκλοφορία δεν επηρεάζεται από την έκρηξη.

Σύμφωνα με το BBC, η έκρηξη της Κυριακής - πρόκειται για την τρίτη καταγραφείσα κατά την τελευταία εβδομάδα - σημειώθηκε γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδας στην ίδια περιοχή (Holuhraun) με μια προηγούμενη έκρηξη που είχε σημειωθεί την Παρασκευή. Μάλιστα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για μια "ήρεμη αλλά συνεχή" έκρηξη.

hfaisteio2 31-8-2014

Ανάλογη έκρηξη είχε σημειωθεί περίπου στο ίδιο σημείο και το πρωί της περασμένης Παρασκευής. 

Το vox.com εξηγεί, ότι η έκρηξη έχει σημειωθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος παγετώνας της χώρας, ο Βατναγιοεκούλ (Vatnajökull) κάτω από τον οποίο βρίσκεται το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα.

Δείτε βίντεο της τελευταίας έκρηξης που γυρίστηκε από τον Rob Green, του Πανεπιστημίου του Cambridge και αναρτήθηκε από το ΒΒC, καθώς και φωτογραφίες από το vox.com τις οποίες τράβηξε ο Armann Höskuldsson, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας.

 hfaisteio4 31-8-2014

hfaisteio5 31-8-2014

hfaisteio6 31-8-2014

hfaisteio7 31-8-2014

hfaisteio8 31-8-2014

hfaisteio3a 31-8-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Συνεχίζονται οι πτήσεις πάνω από το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα

Ισλανδία: Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα


Τελευταίες Ειδήσεις