Logo

Τρόμος για την κλοπή θανατηφόρου… τυριού - Είναι μολυσμένο με το βακτήριο λιστέρια



 
 

tyri 18-9-2014Κλέφτες ''σήκωσαν" ένα τόνο και 300 κιλά τυριού από αποθήκη στην πρωτεύουσα του Λίχτενστάιν, Βαντούζ. Η ποσότητα του...

τυριού εκλάπη λίγο πριν την καταστροφή της, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μολυσμένη με το θανατηφόρο βακτήριο λιστέρια.

Η κλοπή σήμανε συναγερμό στις αρχές της χώρας, ενώ οι πολίτες ειδοποιήθηκαν να μην καταναλώσουν καθόλου τυρί μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η υπηρεσία ελέγχου τροφίμων του Λιχτενστάιν προειδοποίησε, ότι τα 236 μολυσμένα κεφάλια τυριού θα μπορούσαν να πωληθούν με ευκολία σε κάποιον που δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του κινδύνου. 

Οι αρμόδιες αρχές του Λιχτενστάιν βρίσκονται σε επιφυλακή, ωστόσο, μέσα ενημέρωσης της χώρας επισημαίνουν, ότι η κλοπή αποτελεί πλήγμα για τον οργανισμό προστασίας τροφίμων, που αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το τυρί βρισκόταν εκτεθειμένο σε αποθήκη λίγο πριν καταστραφεί. 

Σημειώνεται, ότι η λιστερίωση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη κυρίως για ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες. Μάλιστα, το ποσοστό θνησιμότητας από λιστερίωση φθάνει το 20%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις