Logo

Οι Σκοτσέζοι είπαν «όχι» στην ανεξαρτησία



 
 

scotland 19-9-2014To «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας επικράτησε με 54%, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με...

καταμετρημένο το 60% των ψήφων.

Σύμφωνα με Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σε 24 από τις 32 περιφέρειες, οι υπέρμαχοι της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνουν το 54%, ενώ το ποσοστό των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας ανέρχεται στο 46%.

Μάλιστα, το  BBC, μετέδωσε την πρόβλεψη ότι  με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων το ποσοστό του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, ενώ το «ναι» αναμένεται να λάβει το 45% των ψήφων.

Συγχαρητήρια από τον Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντειβιντ Καμερον, συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ,

Χαρακτηριστικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσα συγχαρητήρια».

Παραδέχτηκε την ήττα ο Σάλμοντ

Την ήττα της παράταξης του «ναι» στο δημοψήφισμα παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Αλεξ Σάλμοντ, ηγέτης της καμπάνιας των υπέρμαχων της απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνοντας ότι η  Σκωτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σάλμοντ εξέφρασε την προσδοκία ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

«Φαίνεται ότι δεν θα επιτύχουμε το "ναι" που ελπίζαμε. Όπως χιλιάδες άλλοι στη χώρα, αφιέρωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την εκστρατεία και υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης για το ότι δεν κατορθώσαμε για λίγο να εξασφαλίσουμε την επικράτηση της θετικής ψήφου», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.

Γλασκώβη: Ψήφισε «ναι» στην ανεξαρτησία 

Η τοπική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι «ναι» στην ανεξαρτησία ψήφισαν οι κάτοικοι της Γλασκώβης, καθώς  το 53% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της απόσχισης, έναντι 47% που ψήφισαν «όχι».

Σημειώνεται, ότι η   συμμετοχή στην ψηφοφορία στην περιφέρεια της Γλασκώβης ανήλθε σε 47%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις