Logo

Η Τουρκική κυβέρνηση επαναφέρει τη μαντήλα στα σχολεία



 
 

mantika sxoleia 23-9-2014Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας (χιτζάμπ) στα σχολεία, επιτρέποντας έτσι στα κορίτσια από την Ε΄ δημοτικού...

(δηλαδή από τα 10 τους χρόνια) και μετά να καλύπτουν το κεφάλι τους.

Η κυβέρνηση του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο έχει τις ρίζες της στο πολιτικό Ισλάμ, έχει ήδη άρει την απαγόρευση της χρήσης θρησκευτικών συμβόλων για τις φοιτήτριες πανεπιστημίου και τις γυναίκες οι οποίες εργάζονται στο δημόσιο.

«Οι μαθήτριές μας αδημονούσαν για την άρση της απαγόρευσης», δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Μπουλέντ Αρίντς, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ύστερα από τη σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Από την πέμπτη δημοτικού, η κάθε μαθήτρια μπορεί να ασκεί το δικαίωμα αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας, Νάμπι Αβτσί, σύμφωνα με το CNN Türk.

Σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, τα κορίτσια πρέπει να αρχίσουν να καλύπτουν το κεφάλι τους όταν μπουν στην εφηβεία.

Η κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση της χρήσης χιτζάμπ στον δημόσιο τομέα και στα κρατικά πανεπιστήμια το 2013, ύστερα από χρόνια πιέσεων από τους υποστηρικτές της. Η απαγόρευση εθεωρείτο παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, ακόμη και από Τούρκους οπαδούς του κοσμικού κράτους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις