Logo

Φυλάκιση σε άνδρα που απείλησε βουλευτή μέσω Twitter



 
 

twitter 29-9-2014Φυλάκιση 8 μηνών επέβαλε βρετανικό δικαστήριο, σε έναν άνδρα που είχε απειλήσει με βιασμό μια βρετανίδα βουλευτή μέσω...

του Twitter.

Ο 33χρονος Πίτερ Ναν είχε στείλει στη βουλευτή των Εργατικών Στέλα Κρίσι, μηνύματα μέσω του Twitter, στα οποία την απειλούσε με βιασμό και την χαρακτήριζε «κακιά μάγισσα».

Η Κρίσι είχε γίνει στόχος απειλών, όταν ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την εκστρατεία της φεμινίστριας Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες, για να απεικονιστεί το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα Τζέιν Όστιν στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.

Δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο σε φυλάκιση οκτώ και δώδεκα εβδομάδων, αντίστοιχα, για απειλές κατά της Πέρες.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες του Twitter. Περίπου 100.000 άτομα είχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση, με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.

Ο γενικός διευθυντής του Twitter Βρετανίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις δύο γυναίκες.

«Η καταδίκη σήμερα του Πίτερ Ναν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αναγνώριση της αγωνίας και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η διαδικτυακή παρενόχληση», σχολίασε η Στέλα Κρίσι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις