Logo

Άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από 6 αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ [βίντεο]



 
 

hongkong 15-10-2014Κατακραυγή προκαλεί βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας Occupy Central, από έξι αστυνομικούς...

στο Χονγκ Κονγκ.

Ο διαδηλωτής συνελήφθη καιακοποιήθηκε στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την απομάκρυνση διαδηλωτών από μία σήραγγα κοντά στο αρχηγείο της κυβέρνησης.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και συνέλαβαν 45 άτομα, λίγο πριν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, εν μέσω καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας.

Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να οδηγούν τον διαδηλωτή, ο οποίος ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών, στη γωνία ενός κτηρίου, να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον ξυλοκοπούν βάναυσα, ενώ τα χέρια του είναι δεμένα.

Οι εικόνες μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση, ενώ έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-κγουόκ είπε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν «άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος» ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα.

Το περιστατικό καταδίκασε η Διεθνής Αμνηστεία. «Φαίνεται ότι πρόκειται για μία βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία», δήλωσε η Μέιμπελ Άου, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Χονγκ Κονγκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις