Logo

Καναδάς: Πυροβολισμοί μέσα στη Βουλή του Καναδά - Νεκρός ένας από τους δράστες [βίντεο+φωτο]



 
 

canada1 22-10-2014Αναστάτωση και πανικός επικράτησε την Τετάρτη στο κεντρικό κτήριο της Βουλής στον Καναδά, στην Οτάβα, όταν έπεσαν...

δεκάδες πυροβολισμοί κατά την καταδίωξη ενόπλου, ο οποίος νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ στον περίβολο του κοινοβουλίου, τραυματίζοντας σοβαρά  έναν στρατιώτη, ο οποίος στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι διωκτικές αρχές απέκλεισαν το κοινοβούλιο,  ενώ γύρω και εντός του επιχειρούν βαριά οπλισμένοι άνδρες των Καναδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα Καναδικά μέσα ενημέρωσης, νεκρός έπεσε εντός του κτηρίου τουλάχιστον ένας εκ των δραστών, ενώ πληροφορίες υπάρχουν για τουλάχιστον τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή. 

Οι πρώτοι πυροβολισμοί, τουλάχιστον 20 σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσαν κοντά στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου και ένας άνδρας εθεάθη να τρέχει προς το κτήριο του κοινοβουλίου.

canada2 22-10-2014

Η αστυνομία της Οτάβα ανακοίνωσε ότι: «πυροβολισμοί ερίφθησαν στις 9:52 το πρωί στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου. Ένα άτομο έχει τραυματιστεί», ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ είναι ασφαλής, Μάλιστα, κατά το  πρακτορείο Reuters, ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε το κτήριο του κοινοβουλίου.

 canada3 22-10-2014

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι κατά την καταδίωξη  οι αστυνομικοί κυνήγησαν έναν ή περισσότερους εκ των δραστών και εκείνος εισήλθε στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου, απ' όπου ακούστηκαν τουλάχιστον 30 ακόμη πυροβολισμοί.

Τρεις οι δράστες - Νεκρός ο ένας, αναζητούνται οι άλλοι δύο

Οι αρχές προχώρησαν στον αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών κτηρίων στην Καναδική πρωτεύουσα, ενώ φέρονται να αναζητούν έναν ύποπτο, ο οποίος διέφυγε πεζός προς την περιοχή του Σατό και άλλον έναν, ο οποίος πιθανόν να διέφυγε με μοτοσικλέτα.

canada4 22-10-2014

Παράλληλα, όλες οι βάσεις των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά ανά την χώρα έχουν κλείσει τις πύλες τους σε πολίτες.

canada5 22-10-2014

Το περιστατικό έρχεται μετά την αύξηση του δείκτη κινδύνου τρομοκρατικής απειλής από χαμηλό σε μέσο, λόγω της επίθεσης ισλαμιστή με αυτοκίνητο σε δύο Καναδούς στρατιώτες στο Κεμπέκ τη Δευτέρα.

canada6 22-10-2014

Ο δράστης της επίθεσης στη γαλλόφωνη επαρχία του Καναδά σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ τη ζωή του έχασε και ένας εκ των δύο στρατιωτών.

canada7 22-10-2014

 

canada8 22-10-2014

canada9 22-10-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις