Logo

Υποχρεωτική καραντίνα για τον Έμπολα σε Ν. Υόρκη και Ν. Τζέρσεϊ



 
 

jfk airport 25-10-2014Οι κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, διέταξαν την Παρασκευή υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για όλους τους ιατρούς...

και άλλους ταξιδιώτες που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά το περιστατικό του Νεοϋορκέζου γιατρού, ο οποίος επέστρεψε πριν από μία εβδομάδα στις ΗΠΑ από τη Γουινέα και διαγνώστηκε με τη θανατηφόρο νόσο.

Πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης αναστατώθηκαν, όταν έμαθαν ότι κατά την εβδομάδα πριν νοσηλευθεί, ο Δρ Κρεγκ Σπένσερ μπήκε στο μετρό, πήρε ένα ταξί, πήγε για μπόουλινγκ, επισκέφθηκε μια καφετέρια και έφαγε σε ένα εστιατόριο.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι και της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, δήλωσαν ότι η περίπτωση αυτή τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι δύο πολιτείες πρέπει να υιοθετήσουν πιο αυστηρές πολιτικές από εκείνες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που συνιστούν εθελοντική καραντίνα.

Η ασθένεια του Σπένσερ προκάλεσε συζήτηση μεταξύ των νομοθετών στο Καπιτώλιο, των επιστημόνων και των απλών Νεοϋορκέζων, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερα στην πόλη μετά την επιστροφή του από τη Δυτική Αφρική και γιατί δεν λαμβάνονται ισχυρότερα μέτρα για το ιατρικό προσωπικό.

Αξιωματούχοι της υγείας είπαν, ότι ακολούθησε τα αμερικανικά και τα διεθνή πρωτόκολλα, ελέγχοντας τη θερμοκρασία του κάθε μέρα και παρατηρώντας για συμπτώματα, και δεν έθεσε κανέναν σε κίνδυνο. Άλλοι, λένε ότι θα έπρεπε να έχει τεθεί σε καραντίνα - είτε εκουσίως, είτε από την κυβέρνηση - κατά τη διάρκεια της περιόδου των 21 ημερών επώασης του Έμπολα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με τους οποίους εργαζόταν ο Σπένσερ, ανέφεραν σε δήλωσή τους, ότι οι άνθρωποι με Έμπολα δεν είναι μολυσματικοί μέχρι να εκδηλώσουν συμπτώματα, και ακόμα και τότε απαιτείται στενή επαφή με τα υγρά του σώματος για να μεταδοθεί ο ιός.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποίησαν, επίσης, ότι πολλοί εθελοντές φροντίδας υγείας δεν θα μεταβούν στις ζώνες της επιδημίας, αν ξέρουν ότι θα απομονωθούν επί εβδομάδες στα σπίτια τους όταν επιστρέψουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις