Logo

Μόσχα: Κουβαλούσε στη βαλίτσα του… σπάνια γεράκια! [βίντεο]



 
 

gerakia mosxa 31-10-2014Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου της Μόσχας, όταν βρήκαν στις αποσκευές ενός επιβάτη, δεμένα και φιμωμένα...

πέντε σπάνια γεράκια.

Τα γεράκια Saker falcon απειλούνται με εξαφάνιση και η αξία τους φθάνει τις £80.000. Ο επιβάτης προσπάθησε να «περάσει» τα πέντε πουλιά μέσα στις αποσκευές και τα ρούχα του με σκοπό να τα μεταφέρει στην Αρμενία.

Οι τελωνιακοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν κίνηση μέσα στη χειραποσκευή και ζήτησαν να την ελέγξουν. Τη στιγμή εκείνη ο άντρας πανικοβλήθηκε.

«Όταν ανοίξαμε τη τσάντα βρήκαμε τρία πουλιά με κουκούλες στο κεφάλι τους και δεμένα τα ράμφη τους», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας και συμπληρώνει «Δύο ακόμα πουλιά βρέθηκαν σε μια άλλη τσάντα».

Τα γεράκια Saker συναντώνται στην ανατολική Ευρώπη και τη δυτική Κίνα, ενώ οι νεοσσοί που διασώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μόσχας πιστεύεται ότι προέρχονται από την Khakassia της Σιβηρίας.

Λαθρέμποροι τα διακινούν κυρίως στις αραβικές χώρες, όπου η εκτροφή γερακιών είναι ένα δημοφιλές χόμπι.

Ο δράστης που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Domodedovo της ρωσικής πρωτεύουσας πρόκειται να αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης 5 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις