Logo

Ο Καναδάς κλείνει τα σύνορα σε κατοίκους χωρών της Δυτ. Αφρικής, λόγω Εμπολα



 
 

ebola 1-11-2014

Ο Καναδάς ακολουθεί τα βήματα της Αυστραλίας και ανέστειλε άμεσα την έκδοση θεωρήσεων εισόδου  (βίζα) για τους κατοίκους...

χωρών της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από τον Έμπολα.  

Με μια κίνηση που φέρνει τον Καναδά σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει τις αιτήσεις θεώρησης για τους κατοίκους και τους υπηκόους των χωρών με «εκτεταμένη και επίμονη, έντονη μετάδοση» της ασθένειας του ιού Έμπολα.

Η αναστολή έκδοση βίζας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Καναδά, αφορά και πρόσωπα που διαμένουν τους τελευταίους τρεις μήνες  στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπου "σαρώνει" η φονική επιδημία. 

Χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της Καναδικής κυβέρνησης αναφέρονται τα εξής: «Η Αρχή Ιθαγένειας και Μετανάστευσης του Καναδά δεν θα διεκπεραιώσει κανένα νέο αίτημα έκδοσης θεώρησης εισόδου και δεν θα συνεχίσει τη διαδικασία διεκπεραίωσης κανενός αιτήματος χορήγησης βίζας» στα πρόσωπα που προέρχονται από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν κηρυχθεί πληγείσες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά την Αυστραλία -εφάρμοσε το ίδιο μέτρο στις αρχές της εβδομάδας-  ο Καναδάς είναι η δεύτερη χώρα της Δύσης που λαμβάνει μια τόσο σπάνια και ριζοσπαστική απόφαση για κλείσιμο των συνόρων της στο πλαίσιο των προσπαθειών  παρεμπόδισης της εξάπλωσης του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό. 

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2014 από directNEWS.gr

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31/10/14 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις