Logo

Έλληνας σκοτώθηκε στο Ντόνετσκ - Είχε ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή



 
 

donettsk 20-11-2014Ένας 49χρονος Έλληνας πολίτης σκοτώθηκε την Τετάρτη από Ουκρανικά πυρά που ρίχτηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της...

πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔ του Ντονιέτσκ», η οποία έχει αποσχισθεί από την Ουκρανία.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το θάνατο του άνδρα είναι λιγοστές, ωστόσο πηγές κάνουν λόγο για επίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων μεταξύ των οποίων ήταν και ο 49χρονος.

Ο Έλληνας πολίτης καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, ο οποίος ήταν ιστορικός και πριν από μερικούς μήνες είχε πάει στην περιοχή για να συμπαρασταθεί στην υπέργηρη μητέρα του. 

Ο 49χρονος σχεδίαζει να πάρει  τη μητέρα του μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.

Στην πορεία αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις είχε χαρακτηρίσει,  «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Όπως προέκυψε από επικοινωνία του ΑΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις