Logo

Πορτογαλία: Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο πρώην πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες



 
 

socrates 22-11-2014Η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες και τρία ακόμα άτομα, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή...

διαφθορά και "ξέπλυμα" χρήματος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σόκρατες, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, θα οδηγηθεί σήμερα σε ανακριτή, ο οποίος ερευνά ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας, Lusa, μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τον Σόκρατες στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, κατά την άφιξή του από το εξωτερικό.

Ο Σόκρατες παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στη μέση της δεύτερης τετραετούς θητείας του, το 2011, όταν η κλιμάκωση της κρίσης χρέους τον ανάγκασε να ζητήσει διεθνή διάσωση, που έφερε επώδυνη λιτότητα στην Πορτογαλία.

Οι πρόωρες εκλογές που ακολούθησαν, έφεραν στην εξουσία το σημερινό τον κέντρο-δεξιό κυβερνώντα συνασπισμού, ο οποίος εισήγαγε αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας.

Μετά την παραίτησή του, ο Σόκρατες έφυγε για το Παρίσι, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Επέστρεψε το 2013 και έγινε σχολιαστής στην κρατική τηλεόραση RTP.

Σημειώνεται, ότι το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των γενικών εκλογών του επόμενου έτους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις