Logo

Μέτρα κατά της μετανάστευσης Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία προτείνει ο Κάμερον



 
 

cameronΤις προτάσεις του για τον περιορισμό της μετανάστευσης στη Βρετανία από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή...

ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε μία προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων και να «αναχαιτίσει» τη δυναμική του ακροδεξιού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες της ελεύθερης μετακίνησης οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάσει αυτής της αρχής, εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι. καταφθάνουν στην Βρετανία, η οποία θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίπου 228.000 άτομα μετακόμισαν στη Βρετανία φέτος μέχρι τον Ιούνιο, γεγονός που ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κυβέρνηση Κάμερον.

Ανώτερο δικαστήριο της Ε.Ε. αποφάνθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέπουν σε μετανάστες να λαμβάνουν κάποιο επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, δίνοντας στον Κάμερον το περιθώριο να δράσει μέσα σε ένα νομικό ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ωστόσο, ανώτερος υπουργός του Συντηρητικού κόμματος είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο περιορισμού του αριθμού των πολιτών της Ε.Ε. που θα επιτρέπεται να εργάζονται στη Βρετανία, μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ του Λονδίνου και των Ευρωπαίων εταίρων του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2014 από directNEWS.gr πηγή:koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις