Logo

Ιταλία: Συνελήφθησαν 14 μέλη νεοφασιστικής οργάνωσης



 
 

ordine nuovo 22-12-2014Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν 14 μέλη μιας νεοφασιστικής οργάνωσης, που κατηγορείται ότι στόχευε στην επανασύσταση του ακροδεξιού...

μορφώματος Ordine Nuovo.

Η οργάνωση Ordine Nuovo ("Νέα Τάξη"), εμφανίστηκε το 1956 ως προσπάθεια για την αναμόρφωση του φασιστικού κόμματος (που απαγορεύθηκε από το ιταλικό Σύνταγμα) και διαλύθηκε δια της βίας από την ιταλική κυβέρνηση το 1973.

Μέλη της συμμετείχαν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάμεσά τους οι βοβιστικές επιθέσεις στην Πιάτσα Φοντάνα το 1969 και το τρένο Italicus Express το 1974, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, η επίθεση σε τρένο της γραμμής Ρώμη – Μεσσίνα, το 1970 και η επίθεση με χειροβομβίδα κατά αντιφασιστικής διαδήώσης, το 1974.

Οι ειδικές δυνάμεις των ιταλών καραμπινιέρων, πραγματοποίησαν συλλήψεις σε διάφορες ιταλικές πόλεις, στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Νάπολης, της Λ' Άκουϊλα, του Τορίνο και του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν επιθέσεις κατά πολιτικών και δικαστικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις κατά γραφείων της ιταλικής φορολογικής υπηρεσίας και κατά γραφείων των ιταλικών περιφερειών.

Στο μέλλον, φέρονται ότι ετοίμαζαν την σύσταση πολιτικού κόμματος, με το οποίο σκόπευαν να πάρουν μέρος σε βουλευτικές εκλογές και να μπορέσουν να κατακτήσουν «σημαντικές θέσεις ισχύος», με τελικό στόχο την ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ισορροπιών της Ιταλίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις