Logo

Γαλλία: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε πεζούς - Επιχείρησε να αυτοκτονήσει [βίντεο]



 
 

nanth1 22-12-2014Ένα ημιφορτηγό τη Δευτέρα εφόρμησε σε μια Χριστουγεννιάτική αγορά στην καρδιά της πόλης Ναντ, στη δυτική Γαλλία, τραυματίζοντας...

δεκάδες άτομα,  όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ασαφής προς το παρόν είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν τραυματιστεί.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο οδηγός του ημιφορτηγού μετά την σύγκρουση αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι.

Όπως αναφέρει το Russia Today, η Le Figaro  υποστηρίζει ότι οι τραυματίες είναι 17, ενώ το Focusur.fr, μεταδίδει ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 12 εκ των οποίων οι 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο οδηγός είναι ένας άνδρας 25 ετών, ο οποίος σκόπιμα έριξε το ημιφορτηγό σε μια αγορά γεμάτη από οικογένειες και παιδιά. Συγκεκριμένα, έριξε το όχημα σε ένα κιόσκι που πουλούσε ζεστό κρασί, μπροστά στο οποίο περίμεναν πολλοί άνθρωποι. 

Μετά την πράξη του ο οδηγός επιχείρησε να αυτοκτονήσει χτυπώντας εννιά φορές το στήθος του με μαχαίρι. Πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο οδηγός τραυματισμένος σοβαρά, αλλά ζωντανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε από τους αστυνομικούς που απέκλεισαν την περιοχή.

Πέντε από τους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σημείωσε η πηγή αυτή.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του οχήματος μετά την πράξη του μαχαίρωσε τουλάχιστον έναν περαστικό.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Ouest France, που επικαλείται έναν αξιωματικό της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λευκού ημιφορτηγού φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά). Παρά αυτό το στοιχείο αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι  «δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία» που να δείχνει ότι ο δράστης είχε θρησκευτικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται, ότι την Κυριακή ένας 40χρονος άνδρας που σύμφωνα με τη δικαιοσύνη πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα παρέσυρε και τραυμάτισε 13 περαστικούς στην πόλη Ντιζόν, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις