Logo

Κατέπεσε ελληνικό F-16 σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Ισπανία - Δέκα νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

F16Κατέπεσε ελληνικό F-16 σε Νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία κατά την ώρα της απογείωσης όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Το αεροσκάφος φέρεται να έπεσε στη συνέχεια σε χώρο που ήταν σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη και να πήρε φωτιά...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι δέκα ενώ άλλα 13 άτομα έχουν τραυματιστεί. Τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης πιθανολογούν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο Έλληνες πιλότοι. Ωστόσο, η "τύχη" των δύο πιλότων δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί επισήμως. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι ένας από τους δύο Έλληνες πιλότους κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα, ενώ άγνωστο παραμένει αν και ο δεύτερος τα κατάφερε με τον ίδιο τρόπο. 

Οι πληροφορίες για τον ένα πιλότο βασίζονται σε μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι είδαν τουλάχιστον ένα αλεξίπτωτο την ώρα που οι φλόγες άρχισαν να απλώνονται στην πίστα. Πάντως δεν υπάρχουν μαρτυρίες για δεύτερο αλεξίπτωτο. 

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς όπως μεταδίδουν τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Τρεις εξ αυτών, συγκεκριμένα, νοσηλεύονται σε εντατική μονάδα θεραπείας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν τραυματία που έχει υποστεί ακρωτηριασμό. 

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά.  Σημειώνεται, ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στις 15:18 (τοπική ώρα)  στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όπου διεξαγόταν η Νατοϊκή άσκηση Tactical Leadership Programme. 

Γλαφυρή είναι η περιγραφή του δυστυχήματος από το onalert, που αναφέρει: Το F-16 "μόλις έπιασε την προβλεπόμενη ταχύτητα στον διάδρομο, ο εκπαιδευτής χειριστής επιχείρησε να το "ξεκολλήσει από το έδαφος. Εκεί κάτι πήγε τελείως στραβά. Το αεροσκάφος ενώ πετούσε μόλις στα 40 πόδια, έγειρε δεξιά, το φτερό του ακούμπησε στο έδαφος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα."

f-16a 25-1-2015

Η Πολεμική Αεροπορία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:  

f-16b 26-1-2015

«Διθέσιο αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην άσκηση TLP κατέπεσε εντός πίστας του αεροδρομίου του Albacete, ώρα Ελλάδας 16:40, κατά τη φάση της απογείωσης. Περισσότερα με νεότερη ανακοίνωση».

f-16c 26-1-2015

f-16d 26-1-2015

f-16e 26-1-2015

f16f 26-1-2015

Περισσότερα σε λίγο...   

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2015 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις