Logo

Μαλαισία: Δυστύχημα ανακηρύχθηκε επισήμως η εξαφάνιση της πτήσης MH370



 
 

MH370 29-1-2015Η Μαλαισία ανακήρυξε επίσημα την εξαφάνιση του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines ως δυστύχημα και τους επιβαίνοντες ως νεκρούς, 327 ημέρες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370...

Η ανακοίνωση άνοιξε το δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων από την εταιρεία στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά προκάλεσε την οργή των συγγενών των 239 επιβατών και μελών του πληρώματος, ορισμένοι από τους οποίους πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα οι αγαπημένοι τους να είναι ζωντανοί. Αρκετοί είπαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν την απόφαση.

Ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, δήλωσε ότι η προσπάθεια αναζήτησης ακολούθησε κάθε αξιόπιστο στοιχείο και επανεξέτασε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, αλλά απέτυχε να εντοπίσει το αεροπλάνο. Ωστόσο, είπε ότι η υποβρύχια έρευνα για τα συντρίμμια θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένης της έκτασης των ερευνών, είναι εξαιρετικά απίθανη η προοπτική επιβίωσης στο απομακρυσμένο τμήμα του Νοτίου Ινδικού Ωκεανού, όπου πιστεύεται ότι κατέπεσε το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος έχασε την επικοινωνία με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου του περασμένου έτους. Η αξαφάνισή του παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπλοΐας.

Οι αρχές λένε ότι τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν πως το αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του και σκοπίμως στράφηκε νότια. Όμως, παρά τις εκτενείς διεθνείς έρευνες, συντρίμμια του αεροπλάνου δεν έχουν βρεθεί ακόμα και δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα γιατί το σκάφος άλλαξε πορεία.

Μια προσωρινή έκθεση σχετικά με την έρευνα θα κυκλοφορήσει κοντά στην επέτειο ενός έτους από το δυστύχημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις