Logo

Ινδία: Εισέβαλαν στην φυλακή και λίντσαραν ύποπτο για βιασμό [φωτο]



 
 

india viastis3 6-2-2015Χιλιάδες άνθρωποι όρμησαν στη φυλακή όπου κρατείτο ένας από τους βιαστές της Ινδής φοιτήτριας, που δολοφονήθηκε το 2012, τον άρπαξαν από το κελί του και τον λίντσαραν. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πλήθος έσπασε την κεντρική πύλη της φυλακής, μπήκε...

στο κελί του Φαρίντ Χαν και αφού τον έγδυσε, τον έδεσε με σκοινιά και τον έσυρε στους δρόμους της πόλης Ντιμαπούρ, της βορειοανατολικής Ινδίας, ενώ κάποιοι τον χτυπούσαν με ραβδιά και πέτρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ προσπαθώντας να σταματήσουν τον όχλο, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εξαγριώσουν περισσότερο το πλήθος, που επιτέθηκε με πέτρες εναντίον τους. Τελικά, τον περισυνέλεξαν νεκρό, ενώ το πλήθος κινήθηκε προς την επιχείρηση και το σπίτι του, όπου έβαλε φωτιά.

Ο Χαν, ένας μουσουλμάνος έμπορος από τη γειτονική πολιτεία Ασάμ, συνελήφθη το Φεβρουάριο ως ύποπτος για τον βιασμό.

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στη χώρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την ταινία "Η κόρη της Ινδίας", ένα ντοκιμαντέρ για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας από συμμορία βιαστών.

Η ταινία περιέχει δηλώσεις ενός από τους καταδικασθέντες σε θάνατο για το βιασμό. Η έλλειψη μετάνοιας και οι ισχυρισμοί του ότι το θύμα ίσως να είχε επιβιώσει, αν δεν είχε αντισταθεί, προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή και πυροδότησαν διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία.

india viastis1 6-2-2015

india viastis2 6-2-2015

india viastis3 6-2-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2015 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις