Logo

Ισχυρή έκρηξη και κόλαση φωτιάς στο Μανχάταν - Δώδεκα τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

ekrhksh1 26-3-2015Μια έκρηξη συγκλόνισε το East Village στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Πέμπτης. Δὠδεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί - τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - από την έκρηξη που προκάλεσε φωτιά σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή... 

Δύο από τα κτίρια κατέρρευσαν και ένα άλλο ακόμη φλέγεται και κινδυνεύει με κατάρρευση. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15:20 (τοπική ώρα) και εκτιμάται ότι πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή υγραερίου.

«Υπάρχουν 12 τραυματίες, τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά πρόκειται για θέμα που βρίσκεται ακόμη σε εξελιξη» είπε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός των τραυματιών να αυξηθεί.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας στρέφονται προς τον καθε ένα από τους τραυματίες και τις οικογένειεές τους και ευχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες», πρόσθεσε ο δήμαρχος. 

Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου στην 121 Second Avenue, όπου μέσα στο κτίριο γίνονταν εργασίες υδραυλικές και φυσικού αερίου, είπε ο ντε Μπλάσιο, σύμφωνα με το Russia Today. 

Τα πληρώματα της Πυροσβεστικής έχουν περιορίσει τις φλόγες, αλλά εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τη φωτιά στο κτίριο που βρίσκεται στο 111 Second Avenue, το οποίο υπάρχει κίνδυνος να  καταρρεύσει.

Η πλειονότητα των θυμάτων τραυματίστηκε τη στιγμή της έκρηξης, είπε ο Επίτροπος του Τμήματος της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Νίγκρο. Από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο φέρουν εγκαύματα στους αεραγωγούς τους, ενώ ο τρίτος έχασε τις αισθήσεις του αμέσως μετά το συμβάν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή της έκρηξης ως εξής:«Ήταν μία ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε όλο το τετράγωνο, ενώ τα τζάμια έτριξαν. Όταν πήγαμε να δούμε και να ερευνήσουμε τι έγινε όλο το κτήριο στη Second Avenue και στην Second είχαν ανατιναχθεί,» 

ekrhksh2 26-3-2015

Δείτε εδώ ζωντανά

ekrhksh3 26-3-2015

ekrhksh4 26-3-2015

ekrhksh5 26-3-2015

ekrhksh6 26-3-2015

ekrhksh7 26-3-2015

ekrhksh8 26-3-2015

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο...

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις