Logo

Κωνσταντινούπολη: Επέμβαση της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο - Νεκρός ο εισαγγελέας



 
 

kiraz1 31-3-2015Ο Τούρκος εισαγγελέας τον οποίο κρατούσαν όμηρο μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, υπέκυψε στο νοσοκομείο, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία σκοτώθηκαν επίσης οι απαγωγείς του...

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυρών, ενώ ο τραυματισμένος εισαγγελέας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Στη συνέχεια, ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν νεκρός.

"Ήμασταν σε διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες για έξι ώρες, αλλά αρχίσαμε έφοδο, όταν ακούσαμε πυροβολισμούς από το γραφείο του εισαγγελέα", δήλωσε ο επικεφαλής ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, Σελάμι Αλτινόκ.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρουμανία, δήλωσε ότι ο εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ είχε πέντε τραύματα από σφαίρες και υποσχέθηκε να αναβαθμίσει την ασφάλεια των κρατικών αξιωματούχων. Δεν είναι σαφές αν ο Κιράζ πυροβολήθηκε από τους απαγωγείς ή τους αστυνομικούς.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι η έφοδος άρχισε με μια σειρά από εκρήξεις και λάμψεις, που ακολουθήθηκε από "βροχή" πυροβολισμών στον έκτο όροφο, όπου ο όμηρος κρατείτο. Ένα ασθενοφόρο στη συνέχεια πλησίασε, και αποχώρησε γρήγορα από το σημείο.

Τον Κιράζ, που χειριζόταν την έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος χτυπήθηκε από δακρυγόνο στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013, κρατούσαν όμηρο μέλη της οργάνωσης DHKP-C.

Οι δράστες απειλούσαν να εκτελέσουν τον εισαγγελέα και ζητούσαν να ομολογήσουν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 15χρονου.

Το κτήριο ήταν περικυκλωμένο από ειδικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με το Reuters, ασθενοφόρα κινήθηκαν προς την πίσω είσοδο του κτηρίου, λίγο πριν αρχίσει η επιχείρηση της αστυνομίας.

Το μεσημέρι, η αστυνομία απαγόρευσε στα ΜΜΕ να μεταδίδουν εικόνες από το σημείο, ενώ και η πληροφόρηση ήταν αποσπασματική.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Εισαγγελέας όμηρος μέσα στα Δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης - Απειλούν να τον εκτελέσουν [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις