Logo

ΗΠΑ: Νεκρός 23χρονος από αστυνομικά πυρά [βίντεο+φωτο]



 
 

hpa1 18-4-2015Από αστυνομικά πυρά έπεσε νεκρός ένας 23χρονος άνδρας, ο οποίος οχυρώθηκε στο σπίτι της μητέρας του σε προάστιο του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για «επανάσταση των μαύρων». Το αιματηρό περιστατικό σημείωθηκε στο Τζένινγκς, που βρίσκεται μεταξύ του Φέργκιουσον...

και του Σεντ Λούις και σύμφωνα με τις αρχές αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το νεαρό όταν αυτός κινήθηκε  απειλητικά εναντίον τους με μαχαίρι.

Όλα ξεκίνησαν, όταν μιία γυναίκα κάλεσε τους αστυνομικούς και τους είπε ότι ο γιός της, ονόματι Θάντιους ΜακΚάρολ, την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι της, ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και ότι  της είχε μιλήσει για "επανάσταση των μαύρων".

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας ήταν οπλισμένος με μαχαίρια και ένα ξίφος και όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο τον κάλεσαν  να βγει από το σπίτι. Ο νεαρός εμφανίστηκε μετά από τουλάχιστον δύο ώρες, κρατώντας στο ένα χέρι του ένα μαχαίρι και στο άλλο τη Βίβλο. Τοτε, σύμφωνα με τις αρχές, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαπραγματευτούν με το νεαρό και τον κάλεσαν να πετάξει το μαχαίρι.

hpa2 18-4-2015

Ο 23χρονος, αν και ήδη είχε δεχτεί πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες, δεν δέχθηκε και, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κινήθηκε απειλητικά προς τους αστυνομικούς. 

Δύο αστυνομικοί τον πυροβόλησαν αρκετές φορές και κατά την αστυνομία, ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

hpa3 18-4-2015

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αυτό το περιστατικό ακολουθεί μια σειρά ανάλογων συμβάντων στις ΗΠΑ τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν ως θύματα Αφροαμερικανούς, που προκάλεσαν ερωτήματα και προβληματισμό για τη χρήση βίας από την αστυνομία. 

Δείτε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητητα η αστυνομία και έχει ληφθεί από κάμερα που είχε στο σώμα του αστυνομικός 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις