Logo

Μεξικό: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του καρτέλ της Χουάρες [βίντεο]



 
 

kartel narkwtika 20-4-2015Στα ''δίχτυα'' των μεξικανικών αρχών έπεσε ένα στέλεχος του καρτέλ της Χουάρες που καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ αφότου φέρεται να ανέλαβε την ηγεσία της συμμορίας, μετά τη σύλληψη του επί σειρά ετών επικεφαλής της πέρυσι. Ο Χεσούς Σάλας Αγουάγιο συνελήφθη...

την περασμένη Παρασκευή από ομοσπονδιακούς στρατιώτες στη Βίγια Αουμάδα, στη βόρεια πολιτεία Τσιουάουα, η οποία γειτονεύει με τις ΗΠΑ και στην οποία έχουν εκτυλιχθεί μερικά από τα χειρότερα επεισόδια βίας που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών στο Μεξικό.

Ο Αγουάγιο, γνωστός και με το προσωνύμιο "El Chuyin", φέρεται να είχε προμηθεύσει τις εκρηκτικές ύλες που είχαν χρησιμοποιηθεί σε μια επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα τον Ιούλιο του 2010 η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο αστυνομικούς, ένα γιατρό και ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού, κατά τις μεξικανικές αρχές.

Φέρεται ότι είχε αναλάβει την διοίκηση του καρτέλ της Χουάρες μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του Βισέντε Καρίγιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Σάλας Αγουάγιο για εμπορία ναρκωτικών και ανάμιξη στη δολοφονία του Χοσέ Ντανιέλ Γκονσάλες, ενός προστατευόμενου μάρτυρα που είχε σκοτωθεί στο Ελ Πάσο το 2009.

Οι αρχές του Μεξικού τον καταζητούσαν για απαγωγές, δολοφονίες, εμπορία ναρκωτικών και κλοπή καυσίμων.

Το πεερασμένο Σάββατο οι μεξικανικές αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους του καρτέλ του Κόλπου, προσάπτοντάς του την ευθύνη για μεγάλο μέρος των βίαιων επεισοδίων στην πόλη Ρεϊνόσα στη βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας.

Ο Χοσέ Τιμπούρσιο Ερνάντες Φουέντες συνελήφθη την Παρασκευή και μετήχθη στην πρωτεύουσα, παρά το ξέσπασμα ανταλλαγών πυρών ανάμεσα σε άνδρες του στρατού και της ομοσπονδιακής αστυνομίας και περίπου 60 άνδρες της συμμορίας του Ερνάντες Φουέντες που προσπάθησαν να τον αποσπάσουν από τα χέρια των αρχών. Στα επεισόδια της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί ή "εξαφανιστεί" στη βία που αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό τα τελευταία οκτώ χρόνια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις