Logo

Κολομβία: Βρέφος σώθηκε από φονική κατολίσθηση λάσπης [βίντεο+φωτο]



 
 

katolisthhsh Kolomvia 21-5-2015Ένα βρέφος μόλις 11 μηνών επιβίωσε από μία καταστροφική κατολίσθηση λάσπης στην Κολομβία, που στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους. Δυστυχώς, η μητέρα του παιδιού και 11 άλλοι συγγενείς του βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο της λάσπης που...

ξεχύθηκε στην πόλη Σαλγκάρ της βορειοδυτικής επαρχίας της Αντιόχειας την περασμένη Δευτέρα.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο 11 μηνών Jhosep Díaz επιβίωσε επειδή η κούνια του διάθετε πολύ γερή, αδιάβροχη επένδυση και παρασύρθηκε από τα νερά ένα χιλιόμετρο μακριά, χωρίς να βουλιάξει.

Ο μικρός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης με το πρόσωπό του μέσα στις λάσπες, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

katolisthhsh2 Kolomvia 21-5-2015

Οι γιατροί που εξέτασαν τον μικρό αμέσως μετά τον εντοπισμό του είπαν ότι, αν και παγωμένος μέχρι το κόκκαλο, δεν φαινόταν να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

«Το μωρό είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε κλειστά τα μάτια, όμως ανάσαινε κανονικά. Οι ζωτικές του λειτουργίες σταθεροποιήθηκαν και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Medellin», είπε ο Δρ. Τζεσούς Γκισάο στο πρακτορείο Associated Press.

katolisthhsh3 Kolomvia 21-5-2015

Την επιμέλεια του μωρού θα αναλάβει τώρα ο παππούς του, ο οποίος δήλωσε ότι θα χαρεί να φροντίσει το μόνο εναπομείναν μέλος της οικογένειάς του.

katolisthhsh4 Kolomvia 21-5-2015

Η κατολίσθηση λάσπης στην Κολομβία ήταν η χειρότερη φυσική καταστροφή στη χώρα μετά τον σεισμό του 1999, καθώς ο χείμαρρος κατέκλυσε το χωριό ξημερώματα, όταν οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στα κρεβάτια τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις