Logo

Σάλος με την Μέρκελ που έκανε μικρή Παλαιστίνια να κλαίει [βίντεο]



 
 

merkel girl 16-7-2015Σκληρή κριτική δέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που έκανε μια μικρή Παλαιστίνια να κλαίει, στον "αέρα" τηλεοπτικής εκπομπής, όταν της ζήτησε να πάρει θέση για το γεγονός ότι η ίδια και η οικογένειά της βρίσκονται υπό απέλαση από τη Γερμανία...

"Είναι πραγματικά δύσκολο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή τους και εσύ να μην μπορείς να την απολαύσεις μαζί τους", είπε σε άπταιστα γερμανικά στην καγκεάριο, η μικρή Ριμ, εξηγώντας ότι το όνειρό της να σπουδάσει στη Γερμανία θα συνθλιβεί αν αναγκαστεί να φύγει.

Όπως είπε η νεαρή, εδώ και τέσσερα χρόνια είναι μαθήτρια σχολείου στο Ροστόκ, όπου έμαθε άπταιστα γερμανικά και αγγλικά και λίγα σουηδικά. Αλλά η οικογένειά της είναι σε εκκρεμότητα, καθώς ο πατέρας της – ένας οξυγονοκολλητής – δεν μπορεί να εργαστεί με την προσωρινή άδεια παραμονής που τους έχει χορηγηθεί.

"Έχω στόχους όπως όλοι. Το να σπουδάσω είναι μια επιθυμία και ένας στόχος που θα ήθελα να φτάσω", είπε το κορίτσι, αλλά η απάντηση που πήρε από την καγκελάριο, που έχασε τα λόγια της, κάθε άλλο παρά την παρηγόρησε.

"Καταλαβαίνω, και όμως πρέπει να... η πολιτική είναι μερικές φορές σκληρή", της είπε η Μέρκελ, προφανώς αιφνιδιασμένη, καθώς η συζήτηση μέχρι τότε επικεντρωνόταν στο πώς να "ζεις καλά στη Γερμανία".

"Φυσικά, είσαι ένα πολύ καλό άτομο...", ψέλισε, πριν αρχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησής της για τους πρόσφυγες.

"Ξέρεις, στα παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων στο Λίβανο υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι. Αν τώρα πούμε "μπορείτε όλοι να έρθετε" και "μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική" και "μπορείτε όλοι να έρθετε", στο τέλος εμείς απλά δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό".

Όμως, ακούγοντάς την, η Ριμ ξέσπασε σε λυγμούς και τότε η Μέρκελ πήγε κοντά της και της χάιδεψε τα μαλλιά, λέγοντας, "όμως, έκανες σπουδαία δουλειά".

"Δεν νομίζω ότι πρόκειται για το να κάνεις καλή δουλειά, αλλά για το ότι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, κυρία καγκελάριε", παρενέβη ο παρουσιαστής της εκπομπής.

"Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση", ανταπάντησε η Μέρκελ, "Γι 'αυτό θέλω να την παρηγορήσω, επειδή δεν θέλουμε να φέρουμε όλους σας σε τέτοιες καταστάσεις και επειδή περνάτε δύσκολες στιγμές, επειδή δείξατε σε πολλούς άλλους ανθρώπους τι καταστάσεις μπορούν να καταλήξουν...".

Η Μέρκελ δέχεται έντονη κριτική για τη στάση της στο πλαίσιο του hashtag #merkelstreichelt (χαδιάρα Μέρκελ) στο Twitter.

"Χριστιανή, επιστήμονας, πολιτικός. Αλλά απέτυχε ως άνθρωπος σε όλα τα μέτωπα", έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις