Logo

Κίνα: Νέα έκρηξη στην αποθήκη της Τιαντζίν



 
 

tianjin 17-8-2015Νέα, μικρή έκρηξη σημειώθηκε στην αποθήκη με τα επικίνδυνα υλικά στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, τέσσερις ημέρες μετά τις δύο ισχυρές εκρήξεις που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς...

Όπως μετέδωσε το κινεζικό κανάλι CCTV, μία μικρή έκρηξη καταγράφηκε στις εγκαταστάσεις της Τιαντζίν γύρω στις 7:00 π.μ. τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας).

Οι φονικές εκρήξεις της περασμένης Τετάρτης στοίχισαν τη ζωή σε 112 ανθρώπους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο κυβερνητικό απολογισμό. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς αγνοούνται περίπου 95 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 85 είναι πυροσβέστες. Άλλοι 720 νοσηλεύονται, οι 25 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ισχυρές εκρήξεις και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν από εύφλεκτα προϊόντα που φυλάσσονταν στην αποθήκη μαζί με επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως κυανιούχο άλας. Χθες, υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες τόνοι πολύ τοξικού κυανιούχου άλατος βρέθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Ο αξιωματούχος είπε πως τα κατεστραμμένα εμπορευματοκιβώτια με την τοξική ουσία ελέγχονται με χημικά διαλύματα και ότι σύντομα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-8-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στους 112 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Κίνα, αγνοούνται 95


Τελευταίες Ειδήσεις