Logo

Ιταλία: Αθώα μετά από τέσσερα χρόνια στη φυλακή για το φόνο της φίλης της



 
 

amandaknox_4-10-2011Αθώοι κρίθηκαν η 24χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ και ο 27χρονος πρώην φίλος της Ραφαέλε Σολέτσιτο, έπειτα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή, για τη δολοφονία της Βρετανίδας Μέρεντιθ Κέρτσερ, το 2007, σε μια δίκη που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. (Δείτε τα βίντεο)

 Sollecito_4-10-2011Το Εφετείο της Περούτζια διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνούνται από την πρώτη στιγμή ότι διέπραξαν το έγκλημα.

Το δικαστήριο ακύρωσε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους δύο νεαρούς, 16 και 25 ετών, αντίστοιχα, υιοθετώντας ουσιαστικά την κριτική ανεξάρτητων ερευνητών που είχαν χαρακτηρίσει τα επιστημονικά στοιχεία της υπόθεσης ως αναξιόπιστα.

Ο αποτρόπαιος φόνος της 21χρονης Κέρτσερ, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Περούτζια.

Το άψυχο σώμα της είχε βρεθεί μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο δωμάτιο όπου συγκατοικούσε με την Νοξ. Είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και έφερε τραύματα από μαχαίρι, ενώ έλειπαν προσωπικά της αντικείμενα.

Kercher_4-10-2011Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν παρουσιαστεί ως στοιχεία αναλύσεις DNA από το όπλο του εγκλήματος – το μαχαίρι – και στο εσώρουχο του θύματος.

Σύμφωνα με αυτές, πάνω στα επίμαχα αντικείμενα βρέθηκε γενετικό υλικό των κατηγορουμένων, γεγονός που τους τοποθετούσε στη σκηνή του εγκλήματος.

Ωστόσο, μετέπειτα έρευνες των Ιταλών ιατροδικαστών αμφισβήτησαν τα ευρήματα, καθώς, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά τη λήψη των δειγμάτων.

Νωρίτερα, η 24χρονη Νοξ είχε απευθυνθεί στους δικαστές, στα ιταλικά, υπερασπιζόμενη την αθωότητά της.

Με ανάσα που ανέκοπταν οι λυγμοί, η νεαρή είπε: "Δεν σκότωσα, δεν βίασα, δεν έκλεψα. Δεν ήμουν εκεί. Θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Θέλω να γυρίσω στη ζωή μου. Δεν θέλω να τιμωρηθώ. Δεν θέλω να χάσω τη ζωή μου και το μέλλον μου για κάτι που δεν έκανα, γιατί είμαι αθώα".

Πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο. Μόλις έγινε γνωστή η αθωωτική απόφαση, άλλοι ξέσπασαν σε επευφημίες, ενώ άλλοι αποδοκίμασαν την ετυμηγορία των δικαστών, φωνάζοντας "ντροπή".

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις